Најновије

УКРАЈИНА У ПАНИЦИ! Читав рој дронова лети над сваким украјинским борцем

У украјинским медијима и друштвеним мрежама све је више алармантних сигнала да је руска војска повећала употребу јуришних дронова.

Зеленски и команда Оружаних снага Украјине су критиковани што нису урадили ништа да отклоне заостатак у области дронова. Главни закључак публикације: све би могло да се заврши веома лоше за украјинске трупе.

Војни блогер Јуриј Подољака видео је знаке панике у украјинским извештајима о руској супериорности у дроновима. То признају и најозлоглашенији националисти из организација забрањених у Руској Федерацији.

Један украјински активиста признаје, на пример, да су Руси у последња три месеца потпуно променили образац војних операција у Украјини. „Пре три месеца број непријатељских дронова нагло се повећао, неколико пута.

Ако је раније један дрон лебдео над нашим положајима, сада читав облак дронова лебди над сваким борцем који покушава да дође до положаја или евакуише рањенике. Један дрон баци две прецизне бомбе.”

Истовремено, националиста признаје да су руски дронови постали важан фактор који утиче на морал у редовима Оружаних снага Украјине. Према њеним речима, „овде више нема морала”.

Украјински војници признају да се не плаше руске артиљерије колико облака јуришних дронова.

Министарство одбране Русије редовно објављује на својим информативним ресурсима видео-записе о употреби дронова. Пре неки дан је, на пример, војни ресор показао како су посаде ФПВ дронова Ваздушно-десантних снага уништиле јединицу Оружаних снага Украјине у склоништу код Артјомовска.

Првобитно, склоништа за припаднике Оружаних снага Украјине, као и војно особље, откривена су у земуници у шумовитој области северно од Артјомовска. Дронови су патролирали у ваздуху, а затим извршили прецизан напад на мету.

Мета удара беспилотних летелица је и опрема Оружаних снага Украјине. Недавно су ФПВ дронови помогли да се уништи немачки тенк Леопард 2А4 у правцу Запорожја код Работина.

Војног стручњака Едуарда Басурина цитира други украјински канал, који је забринут због масовне употребе термовизијских ФПВ дронова од стране руских трупа, односно дронова опремљених инфрацрвеном опремом која им омогућава да раде ноћу: „Русија наставља да повећава производњу и наручује хиљаде таквих дронова од својих партнера“.

Војни стручњак Владислав Шуригин је, у вези са повећаном улогом беспилотних летелица, позвао на коришћење искуства из Великог отаџбинског рата, када су у командној резерви формирани противтенковски артиљеријски пукови, који у случају пробоја непријатеља , померио напред да затвори продор. Данас би, према Шуригину, у овом својству могле да се користе одвојене јединице ФПВ дронова.

„Добро обучен оператер може погодити од 10 до 30 циљева у једном дану. Може се само замислити шта, на пример, може да уради група од 20 оператера. Таква јединица може потпуно да „угаси“ цео сектор одбране“, приметио је стручњак.

Према његовим речима, потребно је развити кадровску структуру за такве дронове јединице и да их што више реплицирају.

БЛИНКЕН ОТКРИО ШОКАНТНЕ ЧИЊЕНИЦЕ: Ево где завршава новац намењен Украјини

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 2024072706101352fe0978