Најновије

ПЕНТАГОН ПРИЗНАО: Нема више новца за помоћ Украјини

Сједињене Државе немају више средстава да замене оружје које је послато Украјини, рекао је портпарол Пентагона генерал-мајор Пат Рајдер на састанку са новинарима, преноси Дифенс Њуз.

Пентагон (Фото: Јутјуб)

„Понестало нам је новца“, признао је званичник.

Он је објаснио да министарство одбране и даље има на располагању 4,2 милијарде долара, који би могли да буду искоришћени у ове сврхе. Али недостатак средстава за попуну залиха вероватно ће довести до обуставе подршке Кијеву, пошто Министарство одбране САД не жели да ризикује борбену готовост сопствене војске.

Крајем децембра Пентагон је најавио коначни пакет помоћи за украјинске оружане снаге од 250 милиона долара, који је углавном укључивао артиљеријске гранате и другу муницију. А према речима Рајдера, још нема знакова да ће се снабдевање наставити.

Бајденова администрација је дуго упозоравала на такав исход усред текуће дебате о додатном финансирању Украјине у Конгресу. Републикански законодавци не желе да одобре још једну помоћ од више милијарди долара влади Зеленског без реформе миграционе политике, подсећа Дифенс Њуз.

О стању на украјинском фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube