Најновије

МАСОВНИ НАПАД ИРАНА У ИРАКУ И СИРИЈИ: Погођени Мосад, Американци и Исламска држава

Иранска војска испалила је више од 20 балистичких пројектила на циљеве у Ирачком Курдистану и Сирији, објавио је Корпус гарде исламске револуције на свом сајту.

Експлозија (Илустрација: Pixabay)

„Током ове операције, предметни циљеви су прецизно погођени и уништени уз помоћ 24 балистичке ракете различитих типова“, наводи се у саопштењу.

Корпус гарде исламске револуције је саопштио да је испалио четири пројектила Kheibar Shekan из провинције Хузестан на положаје Исламске државе у провинцији и још девет пројектила на положаје „терористичких група“ у другим областима Сирије.

Једанаест пројектила је испаљено из различитих делова Ирана на положаје Мосада у ирачком Курдистану.

Како је саопштено, у Ербилу су четири особе погинуле, а шест је повређено у последицама ракетних напада на подручје америчког конзулата и међународног аеродрома.

Портпарол иранског министарства спољних послова Насер Канани рекао је да је Корпус гарде исламске револуције напао Ирачки Курдистан да би заштитио суверенитет, борио се против тероризма и казнио нарушиоце безбедности Исламске Републике.

Заузврат, ирачка влада је истакла да ракетни напад сматра претњом суверенитету и да ће предузети све законске мере да одговори, укључујући апел Савету безбедности УН.

Неколико дана пре напада, ирански врховни вођа Али Хамнеи позвао је шиитски фронт отпора у арапским земљама да „ударе на непријатеља“ где год да се налази.

Напади на Ербил били су одговор на терористички напад 3. јануара у граду Керман на југоистоку Ирана током поворке поводом четврте годишњице смрти генерала Корпуса гарде исламске револуције Касема Сулејманија. Убијено је 89 људи, а одговорност за напад преузела је Исламска држава..

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube