Најновије

НИШТА ОД УЛАСКА ШВЕДСКЕ У НАТО: Мађарски посланици нису дошли на седницу

Мађарски парламент није могао данас да гласа на хитној седници о ратификацији споразума о чланству Шведске у НАТО-у због недостатка кворума, саопштио је потпредседник парламента Шандор Лежак. Посланици Фидеса мађарског премијера Виктора Орбана и њихови савезници одлучили су да се не појаве на седници, због чега гласање о чланству Шведске у Алијанси није могуће, преноси шведски јавни сервис СВТ.

Мађарски парламент (Фото: Pixabay)

У сали је био присутан само 51 од укупно 199 посланика, а да неће учествовати у гласању владајућа коалиција Фидеса и Хришћанско-демократске народне партије саопштила је 2. фебруара, рекавши да чека да се прво одржи састанак Орбана са мађарским премијером Улфом Кристерсоном.

Након позитивног гласања Турске, Мађарска остаје једина земља чланица НАТО-а која није ратификовала захтев Шведске за пријем у Алијансу.

Мађарски премијер Виктор Орбан позвао је шведског колегу Улфа Кристерсона у Будимпешту да разговарају о том питању.

Орбан је рекао да мађарска влада подржава улазак Шведске у НАТО, али да посланици не желе да га ратификују, јер, како је навео, шведске власти шире "бесрамне лажи" о Мађарској.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто изразио је наду да ће та посета помоћи у изградњи поверења између мађарског парламента и шведских власти.

Руски пробој кроу Авдејевку погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202407270603071c6b7159