Најновије

СИЈАРТО ПОРУЧИО: Нове санкције ЕУ против Русије немају смисла, додворавају се САД

Европска унија која болује од ратне психозе жели само да се додвори Вашингтону, либералним медијима и невладиним организацијама, каже министар спољних послова Мађарске.

Европска унија планира да усвоји нови пакет санкција против Русије како би угодила САД, написао је на Фејсбуку шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто.

"Европска унија, која болује од ратне психозе, жели само да се додвори Вашингтону, либералним медијима и невладиним организацијама усвајањем новог, овога пута додуше потпуно бесмисленог пакета санкција, који је само демонстративна одлука", изјавио је Сијарто.

Одлука ће, како је објаснио, бити донета због "друге годишњице почетка рата".

Ипак, он је упозорио европске званичнике да би тај датум требало да их натера да пораде на што скоријем прекиду ватре, али да данас нема таквих предлога.

Брисел, подсетимо, разматра 13. по реду пакет санкција против Москве, који би могао да ступи на снагу 24. фебруара. 

Мађарска се од почетка Специјалне војне операције противи санкцијама против руских енергената и пружању војне помоћи Кијеву. У марту 2022. године, парламент земље донео је и уредбу о забрани испоруке оружја Украјини са територије Мађарске.

Мађарски званичници једни су од ретких европских званичника који одржавају контакт са руском страном, а Будимпешта неретко истиче и да су европске санкције, заправо, нанеле велику штету европској привреди.

Дејвис: Ми у Америци користимо Украјину да ослабимо Русију, а изгледа да ће нам Путин разбити нос

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube