Најновије

СПРЕМА СЕ НОВО ОГРОМНО ЖАРИШТЕ: Кина спрема инвазију, турбулентне године пред нама

Шеф америчке индо-пацифичке команде адмирал Џон АКВИЛИНО: Упркос економским проблемима Кине, њен званични буџет за одбрану достигао је 223 милијарде долара. Откако сам ја преузео команду, кинеска војска је добила додатних 400 борбених авиона и више од 20 великих ратних бродова. Пекинг је такође од 2020. године удвостручио свој арсенал балистичких и крстарећих ракета.

Кина повећава и појачава свој класични војни и нуклеарни арсенал, што наводи на закључак да се спрема да изврши инвазију на Тајван до 2027. године.

Ово је, како преноси новинска агенција Bloomberg, изјавио шеф америчке индо-пацифичке команде адмирал Џон Аквилино.

Упркос економским проблемима Кине, њен званични буџет за одбрану порастао је за 16 одсто последњих година и достигао 223 милијарде долара, нагласио је Аквилино.

Амерички адмирал је додао да је за три, године откако је он преузео команду, кинеска војска добила додатних 400 борбених авиона и више од 20 великих ратних бродова. Пекинг је такође од 2020. године удвостручио свој арсенал балистичких и крстарећих ракета.

„Све указује да се реализује инструкција кинеског председника Си Ђинпинга на састанку са војском да буде спремна за инвазију на Тајван до 2027. године“, рекао је Акилино.

У међувремену је портпарол кинеског министарства спољних послова, Лин Ђиан, рекао да је Тајван „унутрашња ствар Кине” и оптужио Вашингтон да „сеје поделе у азијско-пацифичком региону”.

„Неки људи у САД покушавају да сеју гласине о кинеској претњи како би повећали тензије широм мореуза и изазвали конфронтацију. Оштро смо против тога“, рекао је Ђиан.

РУСИ ГАЂАЛИ ОБАВЕШТАЈЦЕ: Ракетиран Кијев

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube