Најновије

КАКАВ ПРЕОКРЕТ: Форбс прогласио дебакл британског "челенџера 2" у Украјини

Од сјаја и наде у преокрет на фронту до - очаја! Тако би се могло назвати горко признање угледног Форбса који је у року од мање од годину дана потпуно променио свој суд о британском тенку "челендер 2" који дејствује на украјинском фронту.

У тексту од 31. маја 2023. под насловом "Украјински тенкови 'челенџер 2' могу да пробију руска утврђења" Форбс је објавио и снимак украјинског министарства одбране на којем "челенџер 2" тежак 71 тону, опремљен широким раоником, хвата бетонске препреке, такозване "змајеве зуба", - вероватно на полигону негде у Украјини.
"Ако постоји тако нешто као што су 'змајеви зуби', мора постојати и 'змајев зубар'", додало је министарство одбране.

У међувремену, Форбс је обрнуо причу и у трксту од 27. марта под насловом "Британски челенџер 2 је погрешан тенк за Украјину", навео његове кључне мане, како се показало на украјинском фронту.

"Челенџер 2 недостаје мобилност", оцењује Форб и појашњава:

"Један украјински члан посаде Челенџера 2 рекао је за Сан да је мотор тенка од 1.200 коњских снага недовољно снаге за возило од 71 тону. Челенџер 2 се често заглави у меком тлу Украјине и потребна им је вуча другим челенџерима или инжењерским возилима. У жару борбе, када вуча није увек могућа, заглављени челенџер 2 је рањиви челенгер 2", наводи Форбс, додајући да је Британија послала 14 тенкова и да је један са сигурношћу уништен, али да је показао недостатке када је дејствовање на украјинском терену у питању.

Украјински дрон погодио стамбену зграду у Белгороду: Једна особа...

Извор: Информер.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube