Најновије

НЕМА МИРА: Преко 40 циљева гађано у Гази - Иран прети опет!

Ирански председник Ебрахим Раиси поново је данас упозорио да би "најмањи напад" Израела донео "масовну и оштру" реакцију, јер се регион припрема за потенцијалну израелску одмазду након иранског напада током викенда.

Израелске ваздухопловне снаге погодиле су више од 40 циљева у Појасу Газе током претходног дана, укључујући ракетне бацаче припремљене за нападе на Израел, саопштила је израелска војска (ИДФ).

Како ИДФ тврди, припремљени ракетни бацачи уништени су у централном делу Појаса Газе, где је у току операција против Хамаса.

У току операције, на периферији кампа Нусеират, војска наводи да су војници убили бројне наоружане људе и уништили локације које су користиле терористичке групе током протеклог дана, укључујући позивање на ваздушне нападе.

Према ИДФ-у, изведен је један ваздушни напад на ћелију која је управљала наоружаним дроном.

Војска такође наводи да су трупе Нахал бригаде користиле дрон да убију једног револвераша, а другог су убили снајперском ватром.

Међу другим циљевима које су погодили били су подземни ракетни положаји, осматрачнице и друга инфраструктура, додаје ИДФ.

Прочитајте ОВДЕ о гласању у Савету Европе 

Извор: РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube