Најновије

ТЕНКОВИ "СЕВЕРА" РАЗВАЛИЛИ УКРАЈИНЦЕ: Снимак са прве линије фронта - погледајте! (ВИДЕО)

Посаде тенкова групе снага Север у својој зони одговорности често излазе на рад директном ватром на непријатеља. На снимку се види како борбено возило пуца на утврђене положаје Оружаних снага Украјине. Радови се обављају са терена. Тенковски топ је способан за директну ватру на удаљености до 3 км, стоји у саопштењу МО РФ.
Борба!

Борба!

У борби тенкови делују и са затворених ватрених положаја. Тада се тенк заправо претвара у артиљеријску јединицу. Пројектил лети брже до циља, а само возило је управљивије.

Међутим, током јуришних операција у урбаним срединама, тенкови се користе и на кратким удаљеностима, када возило директно пуца.У овом случају, реч је о тенковима Т-72Б3М.

Тенк Т-72Б3М има модификовани оклоп, динамичнију заштиту.

Додатно обезбеђење тенкиста обезбеђује група за покривање: моторизовани стрелци надгледају ваздушни простор и спремни су да се супротставе непријатељским групама ако су у близини, стоји у саопштењу министарства одбране РФ.

Иначе, група трупа Север армије РФ делује у Харковској области и то је њихова зона одговорности током СВО (Специјална војна операција).

Погледајте објављени видео материјал:

Прочитајте ОВДЕ о доласку француских војника у Украјину

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube