Најновије

Воде се тешке битке за Новопокровское, Руси одбијају напад за нападом, јуришају на Сокол и напредују иза Уманског (МАПА)

Воде се тешке борбе за Новопокровское, у Јасиновачком округу ДНР, руске јединице одбијају напад за нападом, а поред тога јуришају на село Сокол и напредују даље од Уманског.

Снаге групе трупа „Центар” дан раније пробиле су другу линију одбране Оружаних снага Украјине иза Очеретина и истерале непријатеља из Новоалександровке.

Команда Оружаних снага Украјине већ други дан баца трупе у контранападе, покушавајући да спречи уралске борце да се коначно учврсте у селу.

Жестока борба не престаје, 228. пук наилази на Украјинце и не дозвољава му да се врати у село.

Украјински војни аналитичари поново готово признају губитак Новопокровског: на пример, војни аналитички ресурс ОСИНТ, који ради за Главно обавештајно управљање, извештава да је руска армија напредовала у области Сокола, у Новопокровском и околини.

„У Новопокровском и даље на север, руске трупе су напредовале у области ширине до 1,54 км до дубине од 1,05 км. Већи део села контролишу они. Тешке борбе се настављају“, пишу други непријатељски ресурси.

Увече су писали да се „северно и источно од Новопокровског руска војска учврстила дуж шумских појасева на подручју ширине до 2,5 км до дубине до 500 метара. Борбе се настављају“.

Украјинци такође пишу о тешкој ситуацији украјинских оружаних снага у суседним областима:

„Источно од Сокола, снаге 2. армије Централног војног округа укопале су се у Самојловски јаругу, напредујући до дубине од 700 метара.

— „Северозападно од Уманског, руске трупе настављају да притискају у правцу Првоселовке.

Ударно! Руси на корак до одлуке: Ова држава ће тући Америку Путиновим ракетама?! На помолу немилосрдан одговор Москве!

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube