Најновије

Космету прете немири

ПРИШТИНА - Косову и Метохији прете социјални немири током 2015. године уколико дође до повратка косовске емиграције која је масовно одлазила у ЕУ ради бољег живота, пише приштински дневник "Трибуна".
Приштина (Фото: Википедија)

Приштина (Фото: Википедија)

Економски и политички аналитичари оцењују да нова косовска влада може да се суочи са грађанским незадовољством током предстојеће године. По њима, такозване институције Косова су неспремне да се суоче са реакцијом грађана. Политички аналитичар Артан Мухаџери сматра да је исељавање становника разочаравајуће за Косово, а разлози су, по њему, веома комплексни. "Нажалост, као што није било плана да се предухитре одласци, нема ни плана за амортизавање незадовољства ако се они буду вратили масовно. Мислим да косовске институције нису спремне за тај целокупни ексклузивни потенцијал који може да доведе до повратка тих људи", каже Мухаџери. Он је уверен да су социјални немири током 2015. године неизбежни. "Чињеница да већ сада имамо велике проблеме када је у питање развој и запошљавање говори о тоталном недостатку конректних планова за побољшање стања и недостатку државне интервенције у овој проблематицној сфери", објашњава Мухаџери. Економски аналитичар Ибрахим Реџепи сматра да актуелни такозвани премијер треба да има у виду изазове који стоје пред њим. "Као одговор на одлуке владе уследиће штрајкови, протести... и премијер треба на то да рачуна", закључује Реџепи.
Прочитајте још:РЕИНКАРНАЦИЈА ЗЛИКОВЦА ШЕТА КОСОВОМ: Хитлер из Косовске Митровице!? (ВИДЕО)БРЕЈВИК ДИЖЕ УСТАНАК ФАШИСТА: Норвешка у страху после најновијих сазнања о масовном убици (ВИДЕО)Погледајте „ратно“ возило српских добровољаца из Доњецка (ФОТО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА