Најновије

МРКА ПОЧАСНИ ВОЂА ОПОЗИЦИЈЕ! Преузима кормило од Драгана Ђиласа

Почасни председник Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић намеће се за новог вођу опозиције, функцију на коју сада претендује Драган Ђилас, творац коалиционог Савеза за Србију.

Мркоњић (Фото: Јутјуб)

Попут Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића, Саше Јанковића и Вука Јеремића, Мркоњић је оплео по власти, у којој је и његов СПС, јер је незадовољан због измештања београдске Главне железничке станице.

- Да се ја питам, не бих гасио Главну железничку станицу и измештао возове док се не доврши и комплетира станица Прокоп. Зашто се одуговлачи са завршетком тих пројеката, треба питати владајућу структуру - изјавио је Мркоњић.

Почасном шефу СПС подршка је стигла од страначке колегинице и министарке Славице Ђукић Дејановић, док министарка саобраћаја Зорана Михајловић и заменик градоначелника Горан Весић питају бившег министра саобраћаја зашто пуних десет година није завршио Прокоп.

Мркоњић: Ђилас је стручњак

Милутин Мркоњић је у јануару ове године изјавио да је увек спреман да сарађује са сваким од доказаних стручњака, па тако и са Драганом Ђиласом.

- Мислим да је он стручњак. Не знам детаље како је водио град, ја сам био министар саобраћаја, али смо добро сарађивали. У крајњем случају "кинески мост" је био резултат те сарадње - рекао је Мркоњић пре пола године.

Шта си чекао досад

Мркина страначка колегиница министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић сматра да га треба послушати.

- Ово није питање политике, већ струке, и њиме треба да се баве стручњаци. Мркине савете кад се ради о оваквим стварима треба чути јер је он један од еминентних стручњака у овој области - каже Дејановићева.

На нападе функционера СПС жестоко је одговорио Горан Весић, заменик градоначелника Београда, и узвратио питањем.

- Зашто га ти ниси завршио још пре 10 година? Како се Мркоњић уопште усуђује да прича о Прокопу кад је још 2008. потписао уговор са Ђиласом и рекао да ће до 2010. све бити готово? Данас је 2018. и све што је урађено на том пројекту урадили смо ми. Имао је 100 пута прилику да га заврши, а није. Мрка је волео да се слика и да потписује папире, али апсолутно ништа није урадио - каже Весић.

Он истиче да ова градска власт ради пуном паром.

- Урадили смо две приступне саобраћајнице из Булевара кнеза Карађорђевића, а следеће године ћемо завршити још две са ауто-пута. Све што је до сада урађено на Прокопу завршено је у време док је Александар Вучић био премијер - наглашава Весић.

Политичка амнезија

Са њим се слаже и потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић, која је оценила да су изјаве бившег министра и градоначелника Београда Милутина Мркоњића и Драгана Ђиласа о новој железничкој станици Центар трагикомичне и препуне политичке амнезије.

- Када измештање железничке станице критикују Мркоњић и Ђилас, који су се пре 10 година обавезали да ће станицу Прокоп да заврше до 2010, како да их не питате: "Па што је, другови и господо, нисте завршили?!" Ипак, кад видимо како је пропао једини изграђени Мркоњићев ауто-пут, пун глине, који иде из њиве у њиву, можда је и боље што њих двојица ништа нису радила. Држите се естраде и 'Великог брата', то вам боље иде - саветује Михајловићева.

Центар ради од 1. јула

Нова железничка станица Центар биће спремна да 1. јула прихвати све грађане који користе железницу и путници ће имати све што им је потребно за долазак и одлазак са станице.

- Нова железничка станица Центар (Прокоп) удаљена је само 1.000 метара ваздушном линијом од центра града - истакла је министарка Зорана Михајловић.

Кампању против измештања железничке станице започео је бивши градоначелник Драган Ђилас, који је пре неколико дана на свом Твитер налогу написао:

- Укидају железничку станицу због лудила једног човека и његових Арапа, а да пре тога нису направили другу. Топчидер је станица која не може да прими ни 100 путника, а они их тамо преусмеравају. О недостацима Прокопа да не говоримо. Небрига за грађане је право обележје ове власти!

Русија произвела пројектил који се може користити и као ракета и као авио-бомба. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мркоњић у “Новом јутру”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА