Најновије

САД ОБЈАВИЛЕ ДОКАЗ: Сулејмани планирао напад и на БиХ! Свим америчким савезницима лакнуло када је убијен!

У Предлогу резолуције, која је представљена у Одбору за спољне послове Сената САД, а коју је Конгресу поднео реубликански сенатор Тед Круз и тиче се акције Оружаних снага САД у којој је убијен ирански генерал Касим Сулејмани, споминута је и БиХ.

Генерал Касем Сулејмани (Фото: јутјуб)

Наиме, Круз у резолуцији истиче да је Сулејмани планирао или подржао бројне смртоносне терористичке нападе на САД и њене савезнике, укључујући и учешће у атентату на амбасадора Саудијске Арабије у САД-у Адела ал Јубеира из 2011.

Спомиње се да је Сулејмани 31. децембра 2019. руководио нападом на америчку Амбасаду у Ираку те да је планирао нападе у Немачкој, Босни и Херцеговини, Бугарској, Кенији, Бахреину, Турској и у другим земљама.

На Сулејманија се у резолуцији гледа као на "вођу терориста Исламске револуционарне гарде елитне јединице Кудс", која се описује као организација и глобална терористичка претња САД-у и међународној заједници.

- Сулејмани је био архитекта терористичких напада у Ираку, Авганистану и другде, у којима је убијено стотине држављана Сједињених Америчких Држава, а оружје и импровизовани експлозив директно је добијао од Исламске револуционарне гарде - стоји у резолуцији.

Такође, у процедури је слична резолуција сенатора Дана Цренсава, такође републиканца, у којој се не спомиње БиХ.

Амерички војници крали новац током рата у Авганистану! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА