Најновије

Скандалозна одлука Владе Србије о новом задуживању: "Власт под хипотеку ставља све националне ресурсе и ствара касту корона-профитера"

Народни слободарски покрет оценио је скандалозном одлуку Владе Србије о новом задуживању.

У саопштењу “Слободара” се наводи да је Влада Србије под окриљем ванредног стања, полицијског часа и психолошко-пропагандног рата који власт води против грађана Србије, донела скандалозна одлуку о новом и неконтролисаном задуживању земље.

“По овој уредби легализовано је нетранспарентно задуживање државе и то по више различитих основана од кредитног задуживања, преко државних и корпоративних обвезница.

Ово практично значи да ће власт под хипотеку ставити све преостале националне ресурсе од земље, воде, рудника до јавних и комуналних предузећа, а да ће онда тај новац упумпавати у своју предизборну кампању и буразерско-кумовске фирме. На овај начин ће се направити још једна каста тзв. корона-профитера који ће стати у ред са ратним профитерима из деведесетих и онима који су двехиљадитих извршили пљачкашку приватизацију! 

Ми сматрамо да Србија не сме да се даље задужује и да новац за помоћ грађанима и привреди мора доћи из реалних извора, а пре свега из правичније расподеле буџета као и од ревноснијег одузимања мафијашког капитала. Такође, постављамо питање Александру Вучићу да ли је могуће да је он јуче на РТС рекао да нема задуживања и да све време говори да држава има новца, а да већ данас Влада Србије доноси одлуку о задуживању?!”, стоји у саопштењу “Слободара”.

Прочитајте ОВДЕ шта је Санда Рашковић Ивић поручила председнику Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА