Najnovije

Skandalozna odluka Vlade Srbije o novom zaduživanju: "Vlast pod hipoteku stavlja sve nacionalne resurse i stvara kastu korona-profitera"

Narodni slobodarski pokret ocenio je skandaloznom odluku Vlade Srbije o novom zaduživanju.

U saopštenju “Slobodara” se navodi da je Vlada Srbije pod okriljem vanrednog stanja, policijskog časa i psihološko-propagandnog rata koji vlast vodi protiv građana Srbije, donela skandalozna odluku o novom i nekontrolisanom zaduživanju zemlje.

“Po ovoj uredbi legalizovano je netransparentno zaduživanje države i to po više različitih osnovana od kreditnog zaduživanja, preko državnih i korporativnih obveznica.

Ovo praktično znači da će vlast pod hipoteku staviti sve preostale nacionalne resurse od zemlje, vode, rudnika do javnih i komunalnih preduzeća, a da će onda taj novac upumpavati u svoju predizbornu kampanju i burazersko-kumovske firme. Na ovaj način će se napraviti još jedna kasta tzv. korona-profitera koji će stati u red sa ratnim profiterima iz devedesetih i onima koji su dvehiljaditih izvršili pljačkašku privatizaciju! 

Mi smatramo da Srbija ne sme da se dalje zadužuje i da novac za pomoć građanima i privredi mora doći iz realnih izvora, a pre svega iz pravičnije raspodele budžeta kao i od revnosnijeg oduzimanja mafijaškog kapitala. Takođe, postavljamo pitanje Aleksandru Vučiću da li je moguće da je on juče na RTS rekao da nema zaduživanja i da sve vreme govori da država ima novca, a da već danas Vlada Srbije donosi odluku o zaduživanju?!”, stoji u saopštenju “Slobodara”.

Pročitajte OVDE šta je Sanda Rašković Ivić poručila predsedniku Srbije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA