Najnovije

MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR „PEP 2017“: Damljanović profesorski!

Selektor ženske reprezentacije Srbije, velemajstor Branko Damljanović igra na nivou velikog profesora šaha. Posle četiri odigrana kola sasvim je sigurno da će mladi igrači iz Srbije i okruženja u Damljanoviću imati veliku prepreku za osvajanje međunarodnih normi.

Turnir u šahu (Foto: Pravda)

Sa druge strane, velika je škola i igrati protiv takvog velikana. U prvom kolu pobedio je Marka Nenezića (Jelica PEP), u drugom brz remi sa Mihajlom Radovanovićem (Jelica PEP), a onda dve efektne i sigurne pobede protiv Jadranka Plenče (Hrvatska) i danas protiv Borisa Markoje (Slovenija). Ako Damljanoviću dodamo sigurnog i efektnog velemajstora Bobana Bogosavljevića, stabilne i čvrste Milana Draška i Aleksandra Kovačevića dobijamo zaista i ekipu koja bi i u našoj Prvoj ligi igrala značajnu ulogu. Najbliži normi je i dalje Miloš Roganović. Danas je brzo remizirao sa Bogosavljevićem i sačuvao snagu sa odlučujuće okršaje koji predstoje. Igrao je sa dva velemajstora (Kovačević i Bogosavljević), a ostali su Draško i Damljanović sa kojim će igrati u poslednjem kolu. Može se reći da mu je žreb bio naklonjen jer je moguće osvojiti normu iz devet partija tako da partija sa Damljanovićem možda ništa neće odlučivati.
Drugu uzastopnu pobedu ostvario je Marko Nenezić (Jelica PEP), ovoga puta nad Nikolom Potparom (Crna Gora) u veoma zanimljivoj partiji punoj žrtava. Milan Draško (Crna Gora) je pobedio Adelu Velikić (Jelica PEP), Jadranko Plenča (Hrvatska) je bio bolji od Alp Tune (Turska), Milovan Ratković (Elemir) od Vuka Đorđevića (Jelica PEP), a Bahadir Ozen (Turska) od Jovane Erić (Jelica PEP).
Ivan Martić (ŠK Beograd) je odigrao još jednu zanimljivu partiju sa puno kombinatorike i taktičkih udara koja je završena remijem. Protivnik mu je bio Mihajlo Radovanović (Jelica PEP) koji pokazuje da polako ali sigurno podiže svoju formu. 
Remijem je završena i uzbudljiva partija Luka Drašković (Crna Gora) i Aleksandar Kovačević (Novosadski ŠK) kao i Dušan Čolović (Mladost – Lučani) – Deniz Ozen (Turska).
Današnji dan je protekao kao i juče sa 6 odlučenih partija i 4 remija. Borbenost je i dalje na visokom nivou i verujem da svi ljubitelji šaha koji partije prate uživo u sali za igru ili putem interneta mogu samo da uživaju. Zvanični veb sajt „Večiti šah“ beleži dnevnu posetu od preko 2000 posetilaca! Rezultati četvrtog kola:

Sutra je na programu peto kolo. Partije počinju od 17.00 sati i mogu se pratiti putem intereneta na zvaničnom veb sajtu turnira – Večiti šah (www.perpetualcheck.com).
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA