Najnovije

KOŠMARNI SNOVI SE OSTVARUJU: Nastaće opšti ekonomski haos, Srbija vidi nad ambisom! (VIDEO)

Ono što je Aleksandar Vučić uradio sa izbacivanjem gomile nebitnih podataka na tabli, jeste igranje jedne klovnovske uloge, ili što bi Francuzi rekli „opsenjivanje prostote“. I on hoće da opsenjuje onaj deo ljudi koji će da mu aplaudira i kaže: „Jao, kako si ti pametan, šta si sve nabiflao, i šta imaš  uglavi“. On se time udvara najnižem biračkom sloju i očigledno hvata zalet za izbore koje je najavio, izjavio je profesor Ivan Pajović, doktor ekonomskih nauka, prilikom gostovanja u emisiji Luča kanala Pravi odgovor.

Protesti građana u Beogradu. (Foto: Pravda)

Čak i da je te podatke Vučić stvarno naučio napamet, tj. da nije koristio pomoć „bubice“ u uhu, on je upitao, „čemu to i koja je svrha osim opsenjivanja prostote“, ali i da je za ozbiljne ljude to „budalaština za podsmeh“.

Međutim, on je rekao i neke podatke o kojima Vučić ne priča, a to je javni dug. 

- Šta znači ljudima kad im spomenete BDP? Ali zato razumeju kad ima kažete da je javni dug 40 milijardi evra, i to bez dugova javnih preduzeća. Samo EPS duguje između 1,5 i 2 milijarde dolara. I dolazimo do situacije da će sve  živo iz javnog vlasništva ići na doboš, čak i šume i nacionalni parkovi – upozorio je Pajović, dodavši da se radi o planu transformacije vlasništva državnih preduzeća u akcionarska društva.

On je rekao da će nakon privatizacije EPS-a doći do povećanja cene struje, i da će nastati opšti ekonomski haos. Dugovi se, prema njegovim rečima, neće moći vraćati, i desiće se „crni scenario“, i „košmarni snovi će se ostvariti“, pa ćemo davati tzv. porodičnu srebrninu, odnosno najznačajnija bogatstva Srbije.  

Pajović je naveo da su naše devizne rezerve oko 20 milijardi dolara, da one „nisu naše“ jer ih kontrolišu stranci, ali i da je samo prošle godine iz Srbije izneto preko 20 milijardi, dakle više nego što iznose te devizne rezerve.

On je rekao da se Rusi ne drže izjave da svoje zlato zbog uvedenih sankcija neće prodavati Zapadu. 

- Rusija je jedna od najvećih proizvođača zlata, a ogromna većina njenog zlata odlazi do londonskog Sitija. I mislite da je to zaustavljeno? Ne. Ta priča se nastavlja dalje – otkriva Pajović, koji je naveo i neke čudne činjenice vezane za rusku rublju.

Takođe, je govorio da Kina, daje kredite Africi, a zauzvrat uzima važne infrastrukturne objekte ili deo teritorije, te da se u tom smislu ponaša poput zapadnih kolonijalista, a da ta opasnost preti i Crnoj Gori i Srbiji. On je komentarisao i da li će se nešto promeniti dolaskom Trampa ili Roberta Kenedija za predsednika SAD, ali je izneo kritike na taj sistem vladavine dve stranke, „od koje se ne zna koja ima gluplje ime“, te konstatovao i da Federalne rezerve SAD „nit su federalne, nit su rezerve“. Na kraju je podsetio branioce lika i dela Slobodana Miloševića na sve pljačke koje je izveo tadašnji režim. Detaljnije o svemu pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

UKRAJINCI ZAUZELI NASELJE: Rusi se povlače na ''Surovikinovu liniju'' (MAPA)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA