Најновије

УКРАЈИНЦИ ЗАУЗЕЛИ НАСЕЉЕ: Руси се повлаче на ''Суровикинову линију'' (МАПА)

Оружане снаге Украјине су заузеле Макаровку на Времејевској избочини, а руска војска их гађа ''ураганима'', пише Рускаја Весна.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

На јужнодоњецком правцу, након што су заузеле три насеља на врху избочине - Нескучноје, Благодатноје и Сторожевоје - украјинска војска је напала Макаровку, а борбе за Урожајноје се настављају.

Јуче су Оружане снаге Украјине успеле да упадну у село Макаровка, али су одатле истеране, затим су појачале притисак и поново ушле, према последњим подацима, село је под њиховом контролом.

У том подручју воде се тешке борбе. Подсетимо, под претњом опкољавања после бочних напада у позадини код Левадног и Урожајног, руске снаге су напустиле врх „слепог црева“.

Системи „Торнадо” данас погађају гомиле снага Оружаних снага Украјине. Авијација не може у потпуности да ради због временских прилика.

Дигнута је у ваздух брана у близини села Новодаровка - као резултат тога, поплављене су обе обале реке Мокри Јали, што би мало одложило офанзиву Оружаних снага Украјине.

У дневном извештају Министарства одбране Русије објављено је да су јуче на Времејевској избочини нанети ваздушни напади на концентрације снага и опреме 1. бригаде председника Украјине, 110. бригаде Територијалне одбране, 72. механизоване и 1. тенковске бригаде Оружаних снага Украјине у околини насеља Новодоњецкоје, Нескучноје, Сторожевоје и задружне фарме Октјабр у ДНР.

Руске трупе су наводно извеле бројне контранападе.

Одбрамбена операција се наставља. Очекује се да ће током борби руске снаге истрошити непријатеља, повлачећи се на добро утврђену Старомлиновку и „Суровикинову линију“, закључује се у извештају портала Рускаја Весна.

Прорыв врага на Времеевском выступе: ВСУ взяли Макаровку, Армия России накрывает их «Ураганами» (КАРТА) | Русская весна


Илустрација: Рускаја Весна

Колико људи у свету подржава Русију у рату, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА