Најновије

Вучић: Увек уз Републику Српску, а у изборе се нисмо нити ћемо се мешати!

БEOГРAД - Србиjа жели успех избора у Републици Српскоj, као и да избори буду празник демократиjе, поручио jе премиjер Aлександар Вучић и нагласио да се Влада Србиjе ниjе и неће мешати, нити утицати на изборну вољу грађана.
Вучић (Фото: belgradeforum.org)

Вучић (Фото: belgradeforum.org)

"Влада Републике Србиjе жели да избори у Републици Српскоj 12. октобра протекну у наjвећем реду и миру и желимо грађанима РС и свим учесницима изборне утакмице успех и да ти избори буду празник демократиjе" рекао jе Вучић Танјугу. Oн jе нагласио да грађани треба да покажу да на наjбољи могући начин могу да донесу одлуку о томе ко ће да их предводи и заступа у наредном периоду. "Влада Републике Србиjе ни на коjи начин ниjе учествовала, ниjе се мешала и неће се мешати у исход народне воље, у исход избора коjи се одржаваjу у Републици Српскоj" поручио jе премиjер.
Прочитајте још:Они које воле нису равнодушни
Вучић jе рекао да се у Србиjи са пажњом прате догађаjи у РС и са радошћу ишчекуjе да се види народна воља. "Са радошћу ћемо поздравити одлуку народа и желимо да у наредном периоду после избора, наши односи, односи Србиjе и Републике Српске, уколико jе то уопште могуће, буду jош бољи посебно на економском, али и културном и сваком другом плану", рекао jе Вучић. Oн jе истакао да Србиjа жели успех избора и жели народу српском у РС да у миру на демократски и цивилизован начин спроведе изборе, "а Србиjа ће и победнике и поражене поздравити на наjбољи могући начин чим се изборна утакмица оконча". Према његовим речима оно што jе важно jе да РС целом свету пошаље слику озбиљне демократиjе, слику мира, реда, поштовања различитости. "Уверен сам да jе то слика коjа ће отићи у цео свет. Србиjа ће увек подржавати Републику Српску и Србиjа ни на коjи начин неће утицати на вољу нашег народа у Републици Српскоj", закључио jе премиjер. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА