Најновије

ХОНГ КОНГ: Демонстранти блокирали тунел

ХОНГ КОНГ - Демонстранти у Хонг Конгу су се вечерас сукобили са полицијом и поставили барикаде у тунелу у близини зграде локалне владе, проширивши тако поново своју зону протеста након што је јутрос полиција успела да уклони барикаде у неким другим улицама.
Хонг Конг - протести не јењавају! (Фото: hkmagazine.com)

Хонг Конг - протести не јењавају! (Фото: hkmagazine.com)

Демонстранти су блокирали тунел тако што су поставили баријеру од гума, метала и бетонских плоча. Пре тога, полиција се на кратко сукобила са демонстрантима, јавила је локална телевизија а пренео АП. Једна од главних улица у Хонг Конгу отворена је данас за саобраћај, пошто је полиција успела да уклони барикаде које су поставили демонстранти. На стотине полицајаца користило је чекиће и тестере да би размонтирало барикаде недалеко од владиних канцеларија и финансијског центра Хонг Конга, дан после сукоба између демонстраната и група које се противе протесту, пренела је агенција Ројтерс.
Прочитајте још:Председник Боливије: Санкције Русији су економски тероризам!Русија и Немачка отказују Петербуршки дијалог!
Таксисти су запретили да ће уклонити барикаде ако то не учине сами демонстранти до среде. Отворена саобраћајница Квинсвеј роуд омогућава возачима да прођу право кроз централни бизнис дистрикт, у коме се налазе светске компаније као што су банкарски гиганти ХСБЦ Холдингс и Стандард чартирид. Демонстранти, који траже слободне изборе 2017. године у Хонг Конгу и оставку актуелног лидера Хонг Конга Леунг Чун-јинга, блокирали су пре више од две недеље главне улице с обе стране луке што је изазвало бес многих житеља града, поготово возача и путника јавног превоза. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА