Најновије

Саветник косовског муфтије: Графити на Дечанима су злочиначки чин

БЕОГРАД - Саветник муфтије Исламске заједнице Косова Ведат Сахити осудио је исписивање графита на манастиру Високи Дечани на Косову и Метохији и рекао је да је то злочин и вандалски чин, као и да је у супротности са исламском вером.
ИСИС у Дечанима (Фото: ЈуТјуб)

ИСИС у Дечанима (Фото: ЈуТјуб)

"Исламска заједница Косова, најоштрије осуђује последње инциденте у манастиру Високи Дечани. Они који су учинили ово не мисле добро ни Косову, ни људима који живе на Косову. Ово је неприхватљив чин и злочин који је у супротности са свим верским традицијама", истакао је Сахити, а пренела је РТК2. Он је додао и да овај чин поткопава заједничке напоре свих верских заједница на овим просторима, да гаје толеранцију и међурелигијско разумевање.
Прочитајте још: Албанци крили дрон у свлачионици
"Овај инцидент нема везе са исламском вером која позива на мир и слогу међу припадницима свих заједница", додао је Сахити. На манастир Високи Дечани, који се налази на листи светске баштине, у последњих петнаест година извршена су четири оружана напада, а у последњем инциденту, још увек непознати починиоци иписали су графите ИСИС - "Исламска дрзава Ирака и Сирије" и АКСХ "Албанска национална армија". Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА