Најновије

(ВИДЕО) Ево шта је тачно Шаровић рекао о стању Војислава Шешеља

Српска радикална странка одржала је јуче ванредну конференцију за медије у којој је известила о погоршању здравственог стања др Војислава Шешеља. Новинарима се обратио заменик председника Немања Шаровић и рекао да су председнику Српске радикалне странке др Војиславу Шешељу откривене метастазе на два места на јетри и да ће се следеће недеље након прегледа ПЕТ скенером знати да ли ће и када Шешељ бити још једном оперисан.
Вјерица Радета, Немања Шаровић и Наташа Јовановић (Фото: Принтскрин Јутјуб=

Вјерица Радета, Немања Шаровић и Наташа Јовановић (Фото: Принтскрин Јутјуб=

- Војислав Шешељ је нове тегобе осећао још од операције у децембру прошле године а током последњих месеци константно има повишену телесну температуру између 37 и 38 степени због чега је упорно тражио додатне прегледе, али, за шта су му затворски лекари тврдили „да је у Холандији нормална температура“. Војислав Шешељ је пре месец дана био на ултразвуку у затворској болници и том приликом је затворски лекар констатовао промене на јетри за које је тврдио да није ништа озбиљно у питању. На више пута поновљен захтев, Шешељу је достављен извештај затворског лекара на коме је, пре фотокопирања, преко места на коме је била уписана дијагноза прелепљен бели папир, што значи да Хашки трибунал намерно и систематски од Војислава Шешеља крије истину о његовом здравственом стању - истакао је Шаровић. Шаровић је напоменуо  да је Шешељ у Хаг отишао пре дванаест година као здрав човек али да је "захваљујући неадекватној и неблаговременој медицинској нези и упорном кршењу његових процесних и основних људских права његов живот и више наврата био озбиљно угрожен". - Потпуно је очигледно да је у Хагу на делу нови покушај ликвидације др Војислава Шешеља и да Хашки трибунал који за дванаест година није успео да донесе пресуду против Војислава Шешеља нити прибави било какав доказ против њега, покушава да из безизлазне ситуације изађе тако што ће га ликвидирати у Притворској јединици. Сви разумни рокови за доношење пресуде одавно су прошли, нема ни једног аргумента којим би могао бити оправдан даљи притвор Војислава Шешеља и зато Српска радикална странка захтева безусловно и моментално пуштање др Војислава Шешеља на слободу“, рекао је заменик председника СРС.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Погледајте у целости нови филм о Шешељу војвода од Хага!
Он је критиковао Владу Србије која није стала у заштиту свог грађанина: - Сви они који ћуте и затварају очи пред тортуром кроз коју већ дванаест година пролази Војислав Шешељ, саучесници су у његовом убиству. Ту пре свих мислим на Владу Републике Србије и државне органе чија је Уставна и Законска обавеза да штите сваког грађанина Србије. Ниједна српска Влада у последњих дванаест година није урадила ништа да заштити др Војислава Шешеља или макар олакша његов положај у Хагу већ су често чинили управо супротно. Срамно је да појединци из Владе покушавају да на жртви коју подноси Војислав Шешељ скупљају јефтине политичке поене изјавама како је то што му се дешава неправда а да ништа не чине да ту неправду спрече и окончају. Српска радикална странка ће се током наредних дана обратити Савету безбедности Уједињених нација, амбасадама пријатељских земаља и међународним организацијама које се баве заштитом људских права, а планирано је и организовање скупова подршке Војиславу Шешељу у земљи и иностранству са којих би било затражено његово ослобађање - закључио је Шаровић. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА