Најновије

Синдикат Жандармерије: Нисмо батинаши, медији пресуђују пре одлуке надлежних

БЕОГРАД- Синдикална организација Жандармерије (СОЖ)осудила је вечерас, како кажу, медијску хајку против свих њених припадника, наводећи да нису ни батинаши, ни хулигани, ни изгредници и да је обавеза министра унутрашњих послова да заштити припаднике Жандармерије од представника "седме силе".
Тренуци насиља полиције (Принтскрин)

Тренуци насиља полиције (Принтскрин)

Та синдикална организација сматра да је "више него срамно да новинари константно нападају ту јединицу" и пита одакле новинарима право да једну јединицу, која је у саставу Министарства унутрашњих послова, "сатанизују, блате и вуку по блату". Указујући да новинарско извештавање треба да буде објективно, из те синдијалне организације тврде да се у текстовима, поводом инцидента у коме је претучен брат премијера Александра Вучића, блати та јединице, а не обазире се на то "који су били конкретни задаци Жандармерије везано за зону појачаног надзора коју су обезбеђивали" и да је "до инцидента дошло у непосредној близини места где се одржавао скуп високог ризика". Према њиховом мишљењу, важно је и какав је био договор о проласку како војних, тако и цивилних лица. "Свака примена средстава принуде од стране припадника Жандармерије је законом регулисана, а самим тим свако прекорачење овлашћења морало би да буде санкционисано", навео је СОЖ.
Прочитајте још:Београд поново под полицијском опсадом, обезбеђиваћемо албанске навијаче!Шутановац: Председник европске комисије је питао Ђинђића зашто не би убили Милошевића!
Истичући да никада нису штитили колеге од одговорности када су надлежни органи сматрали да постоји нечија кривица, нити ће то учинити сада, СОЖ наводи да постоје институције и органи који се баве нечијом кривицом или невиношћу. У саопштењу се каже да су новинари "изгледа заборавили етику и кодекс новинарства, и смели су с ума да они нису ти тужиоци, ни судије и да њима Законик о кривичном поступку забрањуује да пресуде изричу пре надлежног суда". "Наша и обавеза медија је да оставе надлежне да утврде све околности овог инцидента и на основу свих релевантних доказа одлуче о нечијој кривици", навела је Синдикална организација Жандармерије. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА