Најновије

Синдикат здравства се буни због смањења плата!

Синдикат здравства негодује због смањења плата АСНС  Грански синдикат здравства и социјалне заштите Србије негодовао је данас због најављеног смањења плата у јавном сектору и апеловао на надлежне да у разговоре укључе све синдикате, без дискриминације.
Фото: Илустрација (БКњуз.нет)

Фото: Илустрација (БКњуз.нет)

"Смањење плата је директан атак на већ угрожену егзистенцију свих запослених у здравству што води рушењу достојанства, и живот претвара у пуко преживљавање", пише у саопштењу. Тај синдикат је навео да плате у здравству нису повећане од 2008. године и да је до сада имао разумевања за тешку ситуацију у држави. АСНС Грански синдикат здравства и социјалне заштите је апеловао на надлежна министарства да у разговоре укључе све синдикате - представнике радника, без дискриминације "тим пре што питање репрезентативности није утврђено у складу са одредбама Закона о раду". Данас су министри Кори Удовички и Златибор Лончар о Нацрту закона о платама и владиним мерама штедње разговарали са, како је саопштено, представницима репрезентативних синдиката здравства. Представници синдиката су се састали с министрима поводом најављеног Нацрта закона о платама и мерама штедње које планира Влада Србије и изразили незадовољство тренутним положајем здравствених радника.
Прочитајте још:На протесту студената ударен радник факултета!Колико ће нас ово коштати? Албанија одбила предлог ФСС да навијачи не гостују на међусобним утакмицама!
Министри Удовички и Лончар су им поручили да ће нови закон о платама увести праведност и упоредивост зарада у јавној управи, и указали да здравствени радници морају да поделе судбину свих грађана. У име запослених у здравству, на састанку су били представници Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, Синдиката медицинских сестара и техничара Србије, Гранског синдиката здравства и социјалне заштите "Независност" и представници Синдиката лекара и фармацеута Србије. Извор: Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА