Најновије

АДВОКАТИ: Хоћемо преговоре са Стефановићем

БЕОГРАД - Председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић изјавио је данас да су адвокати спремни да преговарају са министром унутрашњим послова Небојшом Стефановићем поводом својих захтева, јер га сматрају министром који одговорно води свој ресор.
Министар полиције Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Министар полиције Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Ђорђевић је рекао да са министром правде не може да се преговара, док је Стефановић на челу ресора који је показао изузетну одговорност у обављању свог посла у расветљавању најтежих кривичних дела. "Интерес Стефановића је да преговара са адвокатима, јер је неопходно да адвокати буду присутни приликом првог испитивања оних који су починили најтежа кривична дела. То је човек са којим треба да се разговара", рекао је Ђорђевић на ТВ Б92. Он је казао да желе да виде да ли ће опет добити одговор који је некомпетентан, говор са позиција моћи и власти, а не говор човека који би требао да схвати да постоји једна грешка. На питање када ће се завршити протест адвоката, Ђорђевић је рекао да ће се протест окончати када се буде уважила професија и када се схвати да адвокати раде "у интересу грађана". "Захтеви које смо поставили не морају да буду прихваћени одмах. Ми само тражимо да се постигну договори о прва два питања, а то је Закон о јавним бележницима и повлачење одређених одредби које дају ексклузивност бележницима који су одузели милијенијумски посао адвокатима", рекао је Ђорђевић.
Прочитајте још:Ухапшен Игор Микић због скаднирања Вучићу!Мутна каријера Кетрин Ештон, од афера са донацијама до високог положаја!
Друго питање је, како каже, везано искључиво за сигурност правног поретка, јер је у Србији блокиран правни промет. "Око 60 одсто непокретности је нелегално у Србији и ни један уговор нису оверили јер то закон то не дозвољава", рекао је Ђорђевић. То су две ствари, наставља он, о којима се мора постићи договор како би адвокати прекинули протест. Београдски адвокари штрајкују од 10. септембра, а колеге из целе Србије придружили су им се недељу дана касније, 17. септембра. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА