Најновије

ВУЧИЋ: Ова влада се укрцала на брод који је ударио у ледени брег и био полупотопљен!

БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић најавио је током јучерашњег почетка расправе о ребалансу буџета да ће ова влада док краја мандата успети да за 100.000 људи смањи незапосленост.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Он је истакао да Србија има израженију макроекономску стабилност него икад у савременој историји, али да би доживела банкрот 2016. или 2017. да је наставила истим путем и није предузела мере фискалне консолидације, те да сада сви могу да се поносе законима о раду, стечају и приватизацији које је ова влада усвојила. - Девизне резерве су између 10 и 11 милијарди евра, курс је стабилнији него икад, први пут имамо драматичан пад инфлације, готово негативну стопу, и први пут нема повећања броја незапослених, већ пад. Србији тренутно не прети ни проблем неликвидности ни проблем банкрота, али желимо да почнемо мере штедње - навео је он и, образлажући Владин предлог ребаланса, цитирао писца Душка Радовића: „Док нисмо признавали да имамо проблеме, нисмо морали ни да их решавамо“: - Давили смо се и кували у великом казану, били смо Рим чији цар је тврдио да га није запалио и брод чији га је капетан потопио. Ова влада се укрцала на брод који је ударио у ледени брег и био полупотопљен, али због Србије је рекла истину о стању у земљи, није желела да лаже и обмањује народ. Не можемо другачије, верујте ми - не постоји ниједан други план, верујте ми. Како год окренете, не може да се игра мимо правила света и основних економских правила како о њима говоре ММФ и СБ и сви ће подржати оно што радимо. Он је позвао грађане на годину и по дана стрпљења и штедње, јер нема другог начина да изађемо из ситуације изазване грешкама из прошлости, поручивши да ће Србија 2016. моћи да рачуна на највећи раст у Европи. - Премијер Мађарске Виктор Орбан честитао ми је на мерама и упитао могу ли то да преживим, исто то је урадио и председник РФ Владимир Путин, као и немачка канцеларка Ангела Меркел - навео је Вучић и додао да с правом очекује да ће то исто урадити и народ када све мере буду донеле резултат. - Било је много рада и жртава које смо морали да поднесемо, а циљ нам је да зауставимо фискални дефицит и раст јавног дуга, насталог, пре свега, због неодговорних одлука из 2008. и 2009 - казао је Вучић и нагласио да 61 одсто пензионера неће осетити Владине мере којима се смањују пензије, а да их укупно неће осетити 51,5 одсто пензионера и запослених у јавном сектору.
Прочитајте још:

Расправа о промени закона о финансирању странака

ДАЧИЋ: Ја и Вучић смо као Скадар на Бојани

Сваки од коалиционих партнера ће, како је додао, поднети део терета реформских мера, али ће он, који их је предложио, и СНС поднети највећи терет, иако зна да ће 2016. сви други рећи да су они најзаслужнији: - Ово све предузимамо јер нам је Србија важнија од политичких партија и не мора СНС да буде владајућа после избора, али Србија ће бити здрава земља. То је задатак и оно на шта сам се заклео овде у Скупштини. Нисам насмејан зато што предузимам најтеже мере у историји Србије већ што ми је чиста савест, борио сам се за сиромашне и да Србија живи нормално. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА