Најновије

Стевановић после 14 година изгубио власт у Крагујевцу

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић после укупно 14 година на власти смењен је данас са те функције гласовима 49 одборника, од укупно 87.Стевановић је смењен на седници градског парламента коју је по хитном поступку сазвала нова скупштинска већина коју поред СНС чине и СПС, ДС С, СПО и Покрет за наш град - Небојша Здравковић.
Верољуб Стевановић (Фото: Шумадија прес)

Верољуб Стевановић (Фото: Шумадија прес)

У расправи о смени градоначелника Крагујевца повереник и одборник СНС Горан Ковачевић рекао је да већина у градској скупштини тражи смену Стевановића јер сувише дуго указују да је економска ситуација у у том граду лоша и да град има бољу алтернативу која ће грађанима омогућити бољи живот. "Ми искрено мислимо да можемо више и боље, и да изведемо Крагујевац из ситуације у коју сте је ви довели", поручио је Ковачевић. Верољуб Стевановић је током расправе критиковао кандидате за нове челнике града и поручио да "ко је мач подигао, од мача је и погинуо" и додао да ће нова власт у Крагујевцу, како је казао, "погинути" највише за годину дана. Стевановић је додао да је свака група одборника добила фломастер са одговарајућом бојом, како би се знало ко је гласао за смену. Шефица Одборничке групе ДС Јована Јовановић рекла је да је сменом власти најгрубље прекршена изборна воља грађана и да су тиме отворена врата за "политичку пијацу у Крагујевцу". ДС је најавила да ће бити јака опозиција у Крагујевцу и затражила од нове владајуће већине да каже шта ће конкретно урадити како би се побољшала ситуација у граду. Шеф Одборничке групе "Заједно за Шумадију" Бојан Стојадиновић поновио је да се нелагодно осећа у присуству "људи са службеним легитимацијама", за које тврди да их је пуна градска скупштина и упитао да ли су то специјалне јединице "Кобре", које је "тата послао да сачувају сина".
Прочитајте још:Због Оље Бећковић и Сарапе нова седница скупштинског Одбора за информисањеДа ли Американци убијају Путина исто као Чавеза и Шешеља?!
Смењени председник Скупштине града Саша Миленић (ЗЗШ) поновио је да се власт губи и осваја на изборима и истакао да је опасно што се власт у Крагујевцу "смењује пречицом и политичком халапљивошћу". Око 18.30 часова почело је тајно гласање за избор новог градоначелника, а једини кандидат је шеф одборницке групе СНС Радомир Николић. Одборници ће гласати и за новог заменика градоначелника и чланове Градског већа. Председник Скупштине Крагујевца Саша Миленић (ЗЗСС) разрешен је раније данас на седници градског парламента са те функције, на иницијативу Српске напредне странке. За његову смену тајним гласањем изјаснило се 48 одборника, од укупно 50 колико их је гласало. Два листића су неважећа, а 37 одборника није учествовало у гласању. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА