Најновије

ПАЋИНО: Нисам желео улогу у "Куму"

ЊУЈОРК - Амерички глумац Ал Паћино није желео да глуми Мајкла Корлеонеа у култној трилогији "Кум" и сматрао је да је редитељ Франсис Форд Копола "помало луд" што је инстистирао да тада млади глумац прихвати ту улогу.
Паћино није хтео улогу Корлеонеа (Фото: lumas.com)

Паћино није хтео улогу Корлеонеа (Фото: lumas.com)

Филмски историчари имају документовано да је тада анонимни Ал Паћино победио ривале као што су Џек Николсон, Роберт Редфорд и Ворен Бити, али и податке да је тада мало познати Роберт де Ниро, који игра младог Вита Корлеонеа, постао славан после те улоге иако није био у првој глумачкој подели, преноси Гардијан. "Ја нисам желео да играм у "Куму", рекао је оскаровац Паћино и додао да га нико није желео сем Кополе "за кога сам мислио да је помало луд, а он је желео само мене". "Чак сам га и питао "шта радиш то Франсисе? Они ме не желе", присећа се Паћино. Наравно, и из Варнер Броса су питали "ко је овај клинац? Зашто ти се он свиђа, шта у њему видиш". Овај глумац ветеран у својој 74 година открио је да га је Копола приметио пошто га је гледао у улози тинејдзера наркомана и подсећа да ни Марлон Брандо није био први избор студија за улогу самог кума, Дон Вита Корлеонеа.
Прочитајте још:Весна Дедић: Као студенткиња крала сам књиге(ТРЕЈЛЕР) Comet
"Френсис ме је видео у представи званој "Да ли тигар носи кравату?" и за ту улогу сам освојио Тонија, а он ме је затим узео под своју наклоност", рекао је Паћино и додао да је због тога веома срећан јер је Копола велики човек. "Тада сам мислио да ће Копола изгубити посао, посебно што студио Ворнер Брос, уз дужно поштовање, није желео ни (Марлона) Брандоа", који је глумио дон Вита Корлеонеа, наводи Гардијан. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА