Најновије

Хоће Додика да ухапси, а Вучићу и Николићу да забрани улаз у БиХ

САРАЈЕВО – Како се приближава 12. октобар кампања за опште изборе у БиХ се захуктава, претенденти на јавне функције нападно промовишу врлине својих партија, енергију троше, углавном, на критиковање и нападање политичких противника и више говоре о ономе шта су други урадили лоше, него о ономе шта су они спремни да ураде да се тренутно  стање у
Сарајево (Фото: phone-travel.com)

Сарајево (Фото: phone-travel.com)

Политички аналитичари  оцењују да је ово од Дејтона до сада „најпрљавија кампања” у којој „ловци” на гласове не бирају средства, обећавају куле и градове, док о суштинским проблемима грађана не говори ,готово, нико. Они тврде да и ова кампања показује да политички актери „нису ни свесни економске, социјалне, политичке и сваке друге кризе у БиХ”. Утисак је да и грађани не обраћају пажњу на билборде са којих им се смеше „нашминкани ликови”, многи од њих кажу да им изазивају мучнину  поруке које им  са изборних трибина шаљу поједини кандидати , покушавајући да их  убеде да је за „њихово сиромаштво,  лоповлук и корупцију крива садашња власт” и да због тога  требају да  гласају за „њих” , јер они имају визију како ће повећати запосленост, изградити путеве, одвести земљу у Европу... Међутим, исти ти који обећавају благостање,  у протеклим данима кампање својим понашањем и реториком показали су и неко друго лице. Уместо да говоре о квалитетним програмима и убеде бираче да су бољи од својих опонената они су  причали, углавном, о несигурности, угрожености народа коме припадају „опасности по БиХ”  исказујући при том и отворену мржњу према појединим политичарима , али  према суседима, Србији конкретно.
Прочитајте још: ЧЕПУРИН: Земље које не признају границе Србије траже од ње да призна границе Украјине!
Кандидат за бошњачког члана Председништва БиХ и лидер Босанске патриотске странке Сефер Халиловић је, гостујући у емисији једне сарајевске телевизије,  рекао како би он одмах, уколико буде изабран, „ухапсио Додика (Милорада)  за све оно што лупета”, а председнику Србије Томиславу Николићу, за којег каже да је „четнички војвода”, и премијеру  Вучићу „не би дозволио да уђу у БиХ све док се не извину за злочине које су починили њихови истомишљеници”. „Ако су они тамо на власти како можемо бити сигурни.Немојте ми причати да се Вучић преко ноћи променио и да је Николић сад господин”, рекао је Халиловић. На питање водитељице  како би ухапсио председника Републике Српске, он је одговорио да би то „урадио врло једноставно”. „ Ова емисија не служи да би се све рекло, могу да се дају само неке назнаке”, казо је Халиловић и нагласио да би он  и Еуфор  „послао на Дрину и Уну”, и да би „укинуо Оружане снаге БиХ и увео обавезно служење војске”.Високом представнику Валентину Инцку поручио је да, „уколико неће да користи власти, онда нека спакује кофере и нека иде одавде”. Халиловић би, у случају да се докопа фотеље у Председништву БиХ, „одмах признао и Косово”, док би бивши поглавар Исламске заједнице у БиХ и независни кандидат за бошњачког члана Председништва БиХ Мустафа Церић који је гостовао у истој телевизијској емисији, „ одмах отворио конзулат у Новом Пазару”. У предизборну кампању у БиХ, нажалост, укључили су се и неки медији који отворено подржавају поједине политичке субјекте, тако да нема ни објективне критике која би помогла профилисању политичке ситиације у БиХ. У јавности се скоро свакодневно пласирају и резултати којекаквих анкета, по којима, боље упућени у политичке прилике у БиХ, могу закључити и ко их је спроводио и ко их је наручио. Већина политичких странака бори се за наклоност бирача под слоганима у којима доминирају речи „промене, будућност, народ, да живимо нормално...” за које аналитичари кажу да су истрошени, „рециклирани” и без снаге да привуку, пре свега, неодлучне бираче.
Извор: Политика (Д. Станишић)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА