Најновије

Караџић поново изабран, али представници Звезде нису дошли на гласање

СТАРА ПАЗОВА - Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић обављаће ту функцију и наредних годину дана пошто је данас добио једногласну подршку делегата на редовној Скупштини националног савеза.
Томислав Караџић (Фото: Јутјуб)

Томислав Караџић (Фото: Јутјуб)

Седници у Старој Пазови присуствовало је 63 делегата, 18 је било одсутно, међу којима и представници Црвене звезде. Усвојен предлог промене члана 44 Статута у којем се наводи да наредних 12 месеци неће моћи да се расправља о расписавању избора у ФСС, иако је Црвена звезда раније покренула инцијативу за смену Караџића, незадовољна стањем у домаћем фудбалу. Црвено-бели су имали замерке посебно на суђење на првенстваној утакмици против Напретка у Крушевцу (0:0), сматрајући да су драстично оштећени. "Седам дана се полемисало о томе, био је пенал и судија је кажњен. Кажњен је и тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић, условно, иако је за његов прекршај предвиђена оштра казна. Ипак, то му је опроштено јер је емотивно реаговао и млад је. Међутим, према онима који би требало да дају пример нећемо имати такав став", рекао је Караџић, алудирајући на в.д. генералног секретара Црвене звезде Звездана Терзића. Први човек ФСС најавио је увођење оштрих мера у домаћем фудбалу. "Наше одлуке морају да се поштују, пооштраваћемо мере како не би настао хаос. Клубови који дугују по 15 плата желе да мењају савез, али не дамо га", рекао је Караџић после чега је добио громогласни аплауз делегата.
Прочитајте још:Партизан у серији од 13 узастопних победа у два такмичења!Надал елиминисан у Шангају
Он се осврнуо и на оптужбе Терзића, коме је због уласка у судијску свлачионицу у Крушевцу изречена суспензија од шест месеци. "Човек је на силеџијски начин улетео у свлачионицу и кажњен је. Да није било премијера државе и председника ФСС Црвена звезда би играла у трећој лиги Србије. Праве алиби невероватних размера. Стварамо услове да можемо нормално да радимо наредних годину дана и ово је тачка на њихове покушаје лобирања", рекао је Караџић и истакао да је главни циљ ФСС пласман националне репрезентације на Европско првенство у Француској. "Можемо да правимо фантастичне ствари око инфраструктуре и организације, али је пласман у Француску приоритет и основни циљ нашег руковођења. Имамо одличне играче, али и селектора са харизмом. Покушаћемо да будемо као швајарски сат, како бисмо направили резултате", поручио је он. Караџић је изразио уверење да ће иста гарнитура људи остати на челу ФСС и после 2016. године, али да он неће бити председник. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА