Најновије

Ипак нема еболе у Македонији

СКОПЉЕ - Македонске власти саопштиле су вечерас да преминули Британац, за кога се сумњало да је заражен еболом, није уморо од еболе већ од другог вируса.
побједа.ме

побједа.ме

Британац је имао високу температуру и унутрашње крварење, а температура тако висока није карактериштична за еболу, саопштено је у Скопљу. Здравствене власти у Скопљу вечерас су биле у повишеном стању приправности. Полиција и здравствени радници у скафандерима блокирали су хотел "Супер Осам" код Старе Чаршије у коме је одсео Британац. Како наводи Хафингтон пост, преминули Британац се зове Вилијам Пули и здравствни је радник који је као добровољац радио у Сијера Леонеу. Он је тамо дошао у контакт са вирусом, па је потом пребачен у Британију 24. августа где се наводно опоравио у карантину у лондонској болници Ројал фри. Ројтерс преноси да да је Британац стигао у Македонију из Британије 2. октобра, а да је у болницу примљен данас око три сата поподне и да је преминуо неколико сати касније. Британска агенција преноси и изјаву Јованке Костовске из Министарства здравља Македоније да су узорци крви Британца послати у Немачку на тестирање. И Министарство здравља Србије пратило је ситуацију у Македонији. "Министарство здравља прати ситуацију и предузима све неопходне мере, а о овом конктретном случају чека се званична потврда Светске здравствене организације", речено је данас. Министарство здравља Србије је раније данас саопштило да су предузете све неопходне мере превенције и спречавања уношења еболе у Србију, а тим поводом је под здравствени наџор стављено 708 особа, од којих су 92 допутовале са подручја угрожених тим вирусом.
Прочитајте још:

Из хрватског угла: Ми смо хероји, Срби су убице и злочинци

Вуковар планира да још једном врати разбијене ћириличне табле

Како се наводи, пратећи кретање епидемиолошке ситуације Ебола вирусног обољења (ЕВО) у свету и одговарајућих препорука СЗО, до сада су у координацији Министарства предузете све неопходне мере превенције и спречавања уношења вируса у Србију. Појава првог случаја оболевања од еболе у Европи налаже интензивирање до сада предузетих мера унутар здравственог система Србије, а у складу са препорукама СЗО. У том циљу, Министарство здравља предузело је, између осталих, активности и мере обезбеђивања додатних количина заштитне опреме. Од избијања епидемије еболе, до сада је, већином у Западној Африци, умрло најмање 3.860 људи, од којих су више од 200 били здравствени радници. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА