Најновије

Какав то нови сукоб очекује Србију и Албанију?

БЕОГРАД- Министар привреде Жељко Сертић изјавио је данас да је Албанија почетком септембра донела закон којим је ограничила увоз лекова и медикамената свих врста из Србије на своје тржиште, што је мимо свих протокола и споразума потписаних између Србије и Албаније.
Албанија (Фото: freegreatimages.com)

Албанија (Фото: freegreatimages.com)

- То значи за наше две највеће фармацеутске компаније, Галенику и Хемофарм, затварање тржишта за 110 препарата који данас постоје регистровани или су у току регистрације за пласман на њихово тржиште, рекао је Сертић у Привредној комори Србије на скупу о српској извозној привреди. То је, према његовим речима, велики финансијски минус за обе компаније и Србија, како је казао, неће дозволити да јој Албанија уведе правила којима ће покушати да уништи део српске привреде, а да Тирана остане без било каквих импликација са српске стране. - Нећемо дозволити да Албанија нама уведе правила која ће уништити наш део производње, а да она остане без импликација од стране Србије, рекао је Сертић. - Министар привреде је рекао да је пре пар дана, током посете албанског премијера Едија Раме Београду, указао на овај проблем са фармацеутском индустријом. - Капацитет наше државе да се бори са таквим стварима јесте управо наша политичка стабилност и решеност да имамо отворену руку за сарадњу са свима, али под условом да се поштујемо међусобно, рекао је Сертић.
Прочитајте још:

Нови Сад на другом месту светске листе повољних дестинација

Он је подсетио да се врло често у оквиру ЦЕФТА споразума дешавају проблеми везани за то да поједине земље доносе уредбе којима уводе одређене препреке у трговини и подсетио на случај кршења овог споразума од стране Македоније у трговини житарицама. Сертић је додао да су све ово проблеми које мора да решава држава. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА