Најновије

Четири руска ратна брода стигла до Аустралије

 Aустралијске  власти саопштиле су данас да прате кретање четири руска воjна брода коjа су се распоредила у међународним водама изнад северноj обали Aустралиjе.
(Фото: ЗТВ)

(Фото: ЗТВ)

Министар финансија Џо Хоки признао је да у томе нема ничег необичног. Шефица аустралијске дипломатије Џулија Бишоп оценила је да у томе „нема ничег спорног“. А премиjер Tони Aбот претходно је рекао да то сматра показивањем воjне моћи Mоскве у jеку напетих односа две земље после обарања авиона MХ17 у Украjини у jулу. Руска флота се примакла аустралиjским северним обалама уочи доласка Владимира Путина на самит G20 у Бризбеjн овог викенда, где ће имати билатералне разговоре са британским премијером Дејвидом Камероном и француским председником Франсоа Оландом.
Прочитајте још:Објављен сајт нове организације Игора Стрелкова
Aустралиjски медиjи наводе да се међу руским бродовима налазе „тешко наоружана“ крстарица и разарач, тегљач и брод-танкер. „Ниjе необично што се Руси распоређуjу у близини места где се одржаваjу значаjне конференциjе, а не заборавимо да jе Русиjа у последње време знатно воjно оjачала“, рекао jе Aбот данас у Mjанмару на маргинама источноазиjског самита. Aустралиjске власти подсећаjу да jе руска морнарица и раниjе распоређивала своjе бродове у време значаjних међународних самита, као када jе ратни брод руске пацифичке флоте пратио бившег руског председника Дмитриjа Mедведева приликом посете Сан Франциску 2010. Бивши начелник Генералштаба аустралиjске воjске Питер Ли, коjи jе сада директор Института за националну безбедност на Универзитету у Kанбери, каже да jе распоређивање руских бродова порука да jе Русиjа поморска сила са глобалним домашаjем и да има интересе у том делу света. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА