Најновије

Приштина: Договор Харадинаја и Тачија?

ПРИШТИНА - Преговори о косовској влади улазе у завршну фазу оцењују приштински медији преносећи да је у тренутку када лидер Демократског савеза Косова (ДСК) Иса Мустафа инсистира на месту премијера, коалиција Тачијеве Демократске партије Косова (ДПК) и Харадинајеве Алијансе за будућност Косова (АБК) већ извесна.
Нова влада? (Фото: lbcgroup.tv)

Нова влада? (Фото: lbcgroup.tv)

Иса Мустафа обратио се вечерас новинарима након цетворочасовног састанка главног одбора ДСК и рекао да је та странка отворена за сарадњу са читавим политичким спектром Косова али да може у коалицију само ако добије позицију косовског премијера. Медији су раније пренели да је ДСК одлучио да неће у коалицију са Тачијевом ДПК ни по цену да остане у опозцији. Позивајуци се на изворе Алијансе за Будуцност Косова медији такође преносе да је коалиција Тачијеве ДПК и Харадинајеве АБК већ створена. У обраћању присталицама у општини Обилић Харадинај је рекао да це у року од десет дана бити формиране косовске институције и нагласио да се он залагао да сацува коалицију ВЛАН али да због одлуке ДСК да тражи функцију премијера није остало висе простора за даљу сарадњу у тој коалицији. Како је претходно Експресу рекао извор из АБК, нову владу чиниће ДПК Хашима Тачија, АБК Рамуша Харадинаја, Иницијатива за Косово Фатмира Лимаја, листа "Српска" и остале неалбанске и несрпске заједнице.
Прочитајте још:Шешељ посетио Нови Сад, најављен протест!Расуло у ДСС: Цео одбор у Бачкој Паланци прешао у СНС
Инсистирање Демократског савеза Косова (ДСК) на томе да косовски премијер треба да буде Иса Мустафа будући да је ДСК изгубила место председника скупштине договорено коалиционим споразумом ДСК, Иницијативе за Косово и АБК, унело је раздор у коалициоју ВЛАН коју чине поменуте странке и Самоопредељење и отворило пут за преговоре АБК са Тачијевом ДПК. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА