Најновије

За годину дана завршио право на Мегатренду, и од радника у кладионици постао службеник МУП-а!

БЕОГРАД- Милош Обреновић (33) могао би да уђе у анале образовног система Србије као вундеркинд који је за само једну школску годину успео да се са техничке струке преоријентише на правну науку и за то добије не само звање дипломираног правника, већ и посао у државној служби!
Вундеркинд или нешто друго?  (Новиненовосадске.цом)

Вундеркинд или нешто друго?  (Новиненовосадске.цом)

Случај младог Обреновића заправо открива огромну запуштеност у српском образовању, у којем је све могуће, па и то да се Министарство просвете држи сасвим по страни док се сумњиве дипломе с приватних факултета перу у државним школским установама, а њихови власници потом постају квалификовани „пењачи“ на лествици државног апарата. Какав махер је дојучерашњи благајник у спортској кладионици и комунални полицајац, а данас службеник МУП-а, најбоље говори податак да је њему за овај обрт у школовању било потребно да на „Мегатренду“ положи свега шест диференцијалних и осам испита са четврте године студија за државну управу и администрацију! Звање дипломираног правника „Мегатренд“ му је доделио у школској 2011/2012, без обзира на то што је он до тада, за три године проведене у приватној Високој техничкој школи струковних студија овладао хидрауликом и пнеуматиком, машинским елементима, отпорношћу материјала, техничком механиком, сензорима и актуаторима и осталим предметима који се полажу на смеру компјутерски-машински системи. Са тако стеченом дипломом, Обреновић је, како нам је потврђено у Криминалистичко-полицијској академији (КПА), прошле године уписао специјалистичке студије криминалистике! - Са Универзитетом „Мегатренд“ као издаваоцем, проверили смо његову диплому и она је валидна и веродостојна. На основу ње је примљен на нашу академију. Ми немамо овлашћења да улазимо у квалитет и садржај студија које та диплома представља - објаснила нам је секретар КПА Нина Николић. Да ствар буде поразнија, ни надлежно министарство нема овлашћења да утврди да ли пнеуматика може бити призната уместо, на пример, облигационог права. - Законом није предвиђен прелазак са струковних студија на академске. Министарство просвете, односно надлежна инспекција, нема увид у одређивање диференцијалних испита зато што је то стручно питање о којем одлуку доносе стручне комисије факултета - објашњавају у том министарству. На питање ко контролише стручне комисије на приватним универзитетима, одговор је сличан - контролишу их органи факултета, односно универзитета!
Прочитајте још:Шешељ: Санда Рашковић-Ивић је оправдавала Олују, са њом нећемо да сарађујемо!Флоранс Артман: Пресуда Шешељу је већ написана, а ослобађање је недопустиво!
Стручна комисија сама себи газда! На Универзитету „Мегатренд“ су покушали да нас увере да је Обреновић за једну школску годину на њиховом Факултету за државну управу и администрацију регуларно надоградио своје знање о компјутерским и машинским системима и постао дипломирани правник, јер је тако аминовала “Мегатрендова“ „стручна комисија”. - Будући да је дошао са несродних студија (Висока техничка школа струковних студија, Београд), према правилнику о студирању на Универзитету „Мегатренд“ , надлежна комисија му је доделила шест диференцијалних испита из области права ради повећања компетентности за студије права - објашњавају на том приватном универзитету. Поменути правилник му је допустио да се упише директно на четврту годину студија јер је на претходном школовању остварио 180 ЕСПБ бодова. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА