Најновије

Порошенко: О уласку Украјине у НАТО може одлучити само украјински народ

КИЈЕВ - Петро Порошенко, украјински председник, изјавио је да о чланству Украјине у НАТО може одлучити само украјински народ као једино компетентан за такву одлуку.
Петро Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Петро Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

"О уласку или неуласку у НАТО алијансу ће одлучивати искључиво само украјински народ. Једино је народ компетентан да донесе такву одлуку." - каже Порошенко. Јанс Столтенберг, генерални секретар НАТО алијансе, данас је изјавио да је Украјина добродошла у НАТО и да је НАТО спреман да прихвати чланство Украјине у овој војној алијанси. Недавно је Кремљ прокоментарисао идеју чланства Украјине у НАТО, тако што је тражио стопостотне гаранције да Украјина неће бити чланица НАТО и истакао да су овакве гаранције неопходне за било какав нормалан однос НАТО и Русије.
Прочитајте још:ТЕНЗИЈЕ У БЕЛОЈ КУЋИ: Први човек Пентагона даје оставку
Русија се оштро противи идеју примања Украјине у НАТО и то сматра директним угрожавањем Русије, тј. приближавањем НАТО алијансе границама Руске Федерације. Немачки шеф дипломатије, Франк-Валтер Штајнмајер, изјавио је јуче да "Украјина нема подршку Немачке за чланство у НАТО ни за чланство у Европској Унији". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА