Најновије

КУРИР: Шешељ долази као осветник, да сруши власт!

БЕОГРАД - Изненадна одлука Хашког трибунала и повратак Војислава Шешеља, коме су дијагностиковане метастазе на јетри, усталасаће накратко домаћу политичку сцену, али неће битно утицати на њу јер он због нарушеног здравља највероватније неће моћи активно да се бави политиком, сагласни су саговорници Курира.
др Војислав Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

др Војислав Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

Министар за рад Александар Вулин оценио је да је одлука Трибунала да после скоро 12 година пусти Шешеља на слободу политички мотивисана, односно да је ово само још један вид притиска на премијера Александра Вучића. - Ово је покушај дестабилизације Владе Србије и покушај застрашивања премијера. Вучића не треба плашити јер он неће променити своју политику. Не може да се дестабилизује земља када имате чврсту владу и државу која функционише - рекао је Вулин и додао да је најзаслужнији за пуштање Шешеља из Хага управо премијер Александар Вучић. Уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић сматра да није искључено да ће Шешељев долазак усталасати учмали монотони политички живот у Србији, а да ли ће, како и у којој мери бити политичких ујдурми, све то зависи од његовог реалног здравственог стања. - Враћа се са ореолом победника и жртве, због чега ће и задобити симпатије оних који нису његове присталице. Он ће помоћи својој странци, тешко је рећи колико, и није искључено да ће ићи на неко удруживање с другим странкама - каже Вукадиновић. Политички аналитичар Цвијетин Миливојевић сматра да ће Шешељ највероватније покушати да сруши напредњаке. - Чињеница је да је Шешељ у Хаг отишао као успешан политичар, а враћа се као болестан човек, који је 12 година лежао у затвору без пресуде. Шешељева политика биће осветнички окренута ка СНС и учиниће све да их сруши, упркос болести - каже Миливојевић.
Прочитајте још:

(ВИДЕО) Да ли се сећате овог говора? Шешељеве речи пре одласка у Хаг

Породица и комшије спремају дочек за Шешеља

Аналитичар Бранко Радун каже да би лидер СРС, да је здрав могао  активније да се укључи у политику. - Међутим, његова способност је ограничена и нема довољно енергије. А и толике године затворског живота оставиле су трага. С друге стране, странка му је у лошем стању и нема инфраструктуру за његов политички ангажман - сматра Радун. Извор: Курир  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА