Најновије

Пласидо Доминго поручио на српском: Видимо се Београду

БЕОГРАД - Славни тенор Пласидо Доминго уочи концерта у Комбанк Арени, послао је видео поздрав публици у Србији на српском: Видимо се у Београду, 8. децембра.
Доминго (Фото: Википедија)

Доминго (Фото: Википедија)

Доминго у Београд долази после 26 година и за ову прилику потрудио се да своју публику поздрави једном реченицом на српском, пренела је Комабанк Арена у којој ће Доминго имати први солистички концерт у Београду. "Памтим топлину и ентузијазам српске публике 1988. године и надам се да ће публика уживати у концерту баш колико сам и ја онда уживао. Веома сам уживао на сцени у Београду са дивном уметницом Радмилом Бакочевић и не могу да верујем да је отада прошло 26 година", изјавио је Доминго пред београдски концерт. Доминга називају краљем опере јер је једини уметник који је изнео више од 140 певачких рола што је својеврстан рекорд и цифру без конкуренције кроз читаву историју опере. Готово да не постоји оперско дело у коме се није опробао. За сва времена, овековечио је Алфреда из "Травијате", Артура из "Лучије од Ламермура", Дон Хозеа из "Кармен" и многе друге оперске ликове. На репертоару концерта 8. децембра биће неке од незаборавних арија из опера "Андре Шеније", "Магбет", "Травијата" и "Трубадур", сонгови из мјузикала "Јужни Пацифик" и "Човек из Манче", као и дела Бернштајна, Лера и Морена Торобе, најавио је легендарни тенор. Доминго је добитник бројних престижних признања, добио је Председничку медаљу слободе у САД-у, носилац је титула Команданта Легије части у Француској, почасног Витеза британског царства, али и почасних одличја Италије и родне Шпаније. Добио је почасне докторате Универзитета у Оксфорду и Њујорку за животну преданост и допринос музици и уметности, а шведски краљ Карл Густав 2009. године му је уручио прву награду Бригит Нилсон за изванредан допринос опери. Постао је амбасадор добре боље УНЕСЦО-а 2012. године, као признање за његову "изузетну уметничку каријеру, немерљиву подршку младим оперским уметницима кроз такмичење"Опералија", и његову преданост вредностима и идеалима УНЕСЦО-а".
Прочитајте још:ЛАРС ФОН ТРИР: Престао сам с дрогом, престајем и с филмовима!
Солистички концерт у Комбанк Арени славни тенор одржаће са Симфонијским оркестром и хором РТС-а под диригентском управом Израела Гурског, младог диригента који прати Доминга на турнеји. Гошће концерта биће сопрани Вирџинија Тола и Микаела Оесте. Улазнице за концерт у продаји су по ценама од 3.900, 5.700, 5.900, 6.800, 6.900, 7.700, 8.800 и 9.900 динара, а могу се набавити на свим продајним местима ЦС Евентима као и на благајнама Комбанк Арене, Билет центра Београда, Дома омладине, Ушће Схоппинг центра и путем сајтова: www.kombankarena.com i www.eventim.rs. Улазнице се могу купити и на више једнаких месечних рата без камате кредитним картицама Комерцијалне банке на четири наведена продајна места. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА