Најновије

Медведев: Русија изгубила више милијарди долара због санкција, али Европа...

МОСКВА – Због западних санкција уведених Москви привреда Русије је изгубила више милијарди долара, док је европска привреда ове године изгубила 40 милијарди долара, а наредне године јој прети губитак од 50 милијарди долара, изјавио је данас руски премијер Дмитриј Медведев.
Медведев - воли човек да се зеза... (Фото: ФБ)

Медведев - воли човек да се зеза... (Фото: ФБ)

„Нико никада није потценио штету узроковану санкцијама које су руску привреду коштале више милијарди долара”, рекао је Медведев у интервјуу за пет руских телевизијских станица, а преноси руска новинска агенција Тас. Медведев се осврнуо и на драматичан пад рубље, који је, како је рекао, изузетно неповољан за руску привреду на дужи рок. „Гледано на дужи рок, очигледно је да је драматично слабљење рубље неповољно по нашу економију. На курс рубље утиче читав низ фактора, а пре свега цена нафте. Светске цене нафте су готово преполовљене и то може утицати на рубљу”, навео је Медведев. Руски премијер је говорио и овогодишњем привредном развоју Русије, наглашавајући да је буџетски систем његове земље и даље уравнотежен.
Прочитајте још:Америка ће пропасти заједно са Монструмом из пакла који се у њу уселио
„Резултати за ову годину су контроверзни, али ми смо ипак успели да осигурамо резултате које смо желели, а то је уравнотежен буџетски систем”, изјавио је Медведев. „Руска влада би могла да ревидира буџет за 2015. годину услед неповољног спољног и унутрашњег економског развоја. Уколико се економски услови значајно промене, мораћемо да ревидирамо наше сценарије (за социјални и економски развој Русије) и коначно да донесемо одлуку о буџету”, закључио је Медведев. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА