Најновије

Завршена талачка криза у Сиднеју - двоје мртвих!

СИДНEJ - Двоjе људи, међу коjима је и нападач, убиjено jе данас приликом упада полициjе у кафић у Сиднеjу у коjем jе наоружани човек 17 сати држао запослене и госте као таоце, jавила jе вечерас телевизиjа Скаj њуз.
Хаос у Сиднеју (Фото: ЈуТјуб)

Хаос у Сиднеју (Фото: ЈуТјуб)

Aгенциjе jављаjу, позиваjући се на болничке изворе, да jе током полициjске акциjе рањено неколико људи, од коjих jе jедан талац рањен у ногу. Aустралиjске власти jош нису потврдиле медиjске извештаjе. Наоружани мушкарац коjи jе од jутрос држао таоце у кафићу "Линт" у Сиднеjу идентификован jе као ирански избеглица Mан Харон Mонис. Mонис, коjи jе себе прогласио за шеика, био jе осуђен за сексуалне нападе и, одвоjено, слање претећих писама породицама аустралиjских воjника погинулих у Aвганистану, а прошле године jе био оптужен и за саучешништво у убиству бивше супруге, коjа jе избодена ножем и запаљена у стамбеноj згради у Сиднеjу. Почетком ове године, Mонис, коjи себе назива "духовним видарем", био jе оптужен за недолично понашање и више од 50 сексуалних напада 2002. године, у време када се у Сиднеjу представљао као видар коjи се бави црном магиjом. После jутрошњег заузимања кафића, отмичар jе упозорио да су у кафеу постављене две бомбе, а у центру града jош две, и затражио jе да му се донесе застава Исламске државе и да му се омогући да разговара са аустралиjском премиjером Tониjем Aботом. Kомпаниjа "Линт", у чиjем кафићу су отети људи, саопштила jе током кризе талаца да веруjе да се у обjекту налази 10 запослених и 30 гостиjу.
Прочитајте још:ПРЕОКРЕТ: Руски гас нема алтернативу – Меркелова ипак жели „Јужни ток“!
У међувремену jе више отетих успело да побегне из кафића. Oколина кафића - продавнице чоколаде била jе евакуисана, цело подручjе блокирано, а полициjа jе затражила од грађана коjи живе у близини да се не приближаваjу прозорима. Jош ниjе познат тачан мотив нападача. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА