Најновије

Столтенберг: Увести нове јединице за заштиту од Русије

НАТО - Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао да су земље чланице одобриле формирање нове привремене војне силе за брзо реаговање, која ће бити оперативна почетком 2015. године, а затим прерасти у сталну силу за заштиту од Русије и других претњи.
НАТО се примиче границама Русије (фото: one-europe.info)

НАТО се примиче границама Русије (фото: one-europe.info)

Према извештајима агенција, министри држава чланица НАТО одобрили су у Бриселу мере обликоване тако да увере земље чланице у руском суседству да их Алијанса штити и да им пружа подршку, преноси Танјуг. У оквиру поменутих мера су појачане ваздушне патроле изнад Балтичког мора и употреба ротирајућих војних јединица у Пољској и балтичким државама. "Ми штитимо наше савезнике и подржавамо наше партнере", рекао је Столтенберг, наводећи да ће НАТО активирати четири фонда за помоћ Украјини - за модернизацију логистике, сајбер ратовање, команду и контролу и медицинске услуге.
Прочитајте још:НАТО се „игра ватром“ позивајући Украјину
Столтенберг је раније рекао да ће амерички државни секретар Џон Кери и министри из 28 земаља разговарати о начинима функционисања Алијансе у "свету који се мења". Према речима генералног секретара НАТО-а, сада је изазов то што проруске снаге и Русија не поштују мировни споразум из Минска. Столтенберг је 2014. годину описао као "годину агресије, криза и конфликата". Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА