Најновије

2014 је година мистерија: 4 догађаја за која свет нема објашњења

Бизарно одсуство Ким Џон Уна из јавног живота, како је амерички четник Ерик Фрејн тако дуго одолевао хапшењу, шта се догодило са 276 девојака из Нигерије... Све су то мистерије које су се догодиле у 2014. години, а и даље нису разјашњене. Међутим, једна је већа од свих осталих.
Неувхатљив (Фото: philly.com)

Неувхатљив (Фото: philly.com)

Ово су четири мистерије из 2014. године које још увек нису разрешене: 4. Како је амерички четник, Ерик Фрејн тако дуго одолевао полицији? Након убиства једног полицајца у Пенсилванији 31-једногодишњи Ерик Фрејн је успео да се скоро седам недеља игра "мачке и миша" са локалном полицијом и федералним властима. Он се скривао у пространим шумама Поконо планине, а стручњаци верују да је могао оволико дуго да преживи само уколико је све добро унапред испланирао. Приликом претреса на његовом компјутеру је откривено да је истраживао тактике преживљавања, полицијску технологију и тактику коју користе за праћење, као и најбоље локације за скривање. Напослетку, он је пронађен дан пре Ноћи вештица у једном напуштеном хангару и предао се без борбе. Све у свему, потрага за њим је трајала 48 дана, а државу коштала више од 11 милиона долара. 3. Где је био Ким Џон Ун? Северна Кореја крије толико мистерија, али једна ју је ставила под лупу целога света – њен владар нестао је из јавног живота на 40 дана. То је било толико изражено јер је он иначе стално присутан у медијима. У јавности је прихваћена теорија да је имао проблема са тежином и скочним зглобом па је био подвргнут операцији, а да се време одсуства поклапа са периодом опоравка. Ким Џонг Ун се "вратио" 13. октобра, насмејан са штапом у руци, а званично објашњење његовог нестанка је изостало. 2. Где су нестале нигеријске девојчице? Средином априла, у току само једне ноћи, 276 девојчица је киднаповала исламистичка група у Чибоку у Нигерији, а вест о њиховом нестанку разбеснео је цео свет. Око 50 девојчица је успело да побегне својим киднаперима, који су касније индентификовани као припадници милитарне групе Боко Харам. Број девојчица које се још увек воде као нестале је 219, а претпоставља се да је 50 девојака "побегло" као резултат успешне ратне размене са нигеријском владом. 1. Где је малезијски авион? Ни објашњења које се граниче са здравим разумом, као оно из популарне телевизиске серије "Лост", нису могла да објасне шта се догодило са авионом Мелезија ерлајнс на лету 370, као ни са 239 путника и чланова посаде, који су 8. марта нестали са лица земље.
Прочитајте још:Погледајте „ратно“ возило српских добровољаца из Доњецка (ФОТО)С. Кореја: САД је ђавоља империја и безуби вук!
Цео свет се укључио у потрагу за несталим авионом, али и даље нико нема нити један убедљив доказ који може да објасни шта се заправо догодило. Најреалније објашњење је да се авион срушио и изгубио у огромном Индијском океану. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА