Најновије

Митови о трудноћи

Да ли све што су нас наше мајке и баке училе о трудноћи заправо погрешно? Шари Браснер, ауторка књиге "Зашто су традиционална знања о трудноћи погрешна - шта стварно треба да знате" открива које то митове о трудноћи треба да заборавимо и шта је заправо истина.
Трудница (Фото: liberationnews.org)

Трудница (Фото: liberationnews.org)

Трудноћа траје девет месеци Дужина трудноће може да варира до пет недеља, судећи према студији из  2013 године, објављеној у часопису Хјумен Репродакшн. Када ћете се породити зависи од ваших година, тежине, колико сте имали килограма на порођају и још неколико фактора. Секс током трудноће може да повреди бебу Секс не би требало да повреди бебу, каже Шари Браснер, професор гинекологије и репродуктивних наука из Маунт Синаи медицинске школе из Њујорка. Уколико је ваша трудноћа високо ризична, пре него што се одлучите да имате однос обратите се лекару. После царског реза није могућ природни порођај Статистике показују да је вагинални порођај после царског реза мало ризичнија опција него поновити царски рез. Али, уз консултације са докотром, вагинални порођај после царског реза јесте једна од могућности. Пол детета зависи од положаја мајчиног стомака "Пол бебе нема апсолутно никакве везе са тим како жена изгледа", каже Браснер. Жао нам је, не можете сазнати пол детета гледајући у маму. Ако имате полно преносиву болест, имаће је и ваша беба То заправо зависи од тога коју полно преносиву болест имате. То је зато што неке болести заразе крв и могу преко плаценте доћи до детета, док су друге заразне само у директном контакту. Уколико постоји опасност да дете дође у директан контак са вирусом или бактеријом доктор може предложити царски рез. Труднице не могу да трче "Шта жена може да уради током трудноће зависи од тога шта је могал да уради пре трудноће", каже Браснер. Можете наставити да радите све што сте и раније или се одлучити за неке програме вежбања специјално направљене за сваку фазу трудноће. Трудница на порођају изгуби трећину тежине Истина је да жене изгубе до 6 килограма на порођају, укључујући и бебу и воду коју ће избацити из себе. Са друге стране већина се током трудноће угоји  између 11 и 15 килограма. Може бити потребно до годину дана да се изгуби вишак.
Прочитајте још:ХИВ све мање смртоносан и све теже преносив
Једеш за двоје Беба која расте у вама не троши толико калорија колико бисте волели. Ако сте се хранили балансирано пре трудноће, онда све што вам је потребно  је да додате још једну ужину или две (око 300 калорија). Свака жена може да доји ако жели "Неке операције груди могу отежати дојење. Такође, дојење након коришћења неких лекова може бити лоша идеја", каже Браснер. Одређена храна (и секс) могу да убрзају порођај Не постоје докази да одрђена храна (или секс) могу убрзати порођај. Извор: Блиц Жена (Милица Бајић)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА