Најновије

ЦИА: Могуће је да је пилот извршио самоубиство и повео путнике у смрт!

KУАЛА ЛУМПУР - Власти преиспитују теорију према којој је пилот несталог авиона “Малезија ерлајнса” на лету МХ 370 извршио самоубиство, саопштио је Џон Бренан, шеф америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА).
(илустрација: digitalfilmtree.com)

(илустрација: digitalfilmtree.com)

“Мислим да не можемо да одбацимо ниједну претпоставку”, рекао је он, одговарајући на питање да ли је могуће да је пилот намерно оборио “боинг 777”. Малезијска полиција је у међувремену саопштила да прави психолошке профиле свих 239 путника и чланова посаде авиона који је у суботу полетео из Куала Лумпура за Пекинг и нестао убрзо након полетања. Теорија о самоубиству могла би да објасни како је авион могао да “нестане” са радара који прати његово кретање: пилот је, наиме, непосредно пре његовог нестанка једноставно могао да искључи транспондер, тј. уређај за пренос електронских сигнала. Бренан није искључио ни могућност терористичког акта. - Мислим да тренутно има много спекулација које уопште нису потврђене, нити поткрепљене доказима - рекао је он, додавши да има много питања на која за сада нема одговора, на пример, зашто је транспондер авиона престао да емитује сигнале и какву су улогу имали путници са украденим пасошима. “Мислим да у овом тренутку морамо да покажемо стрпљење и сачекамо обављање истраге”, рекао је Бренан.

Теорије нестанка авиона

♦ Експлозија у ваздуху: Могуће објашњење чињенице да нису пронађени остаци авиона јесте да се срушио у малезијску џунглу ♦ Терористички напад: Директор ЦИА не искључује могућност тероризма ♦ Нестанак струје: Евентуално изазван намерним прекидом напајања инструмената за комуникацију ♦ Електронски рат: 20 путника у авиону били су стручњаци у овој области ♦ Отмица: Радарски подаци наводе на закључак да се авион окренуо у супротном правцу ♦ Грешка пилота: Увек постоји та могућност када је реч о мистериозним случајевима у ваздушном саобраћају ♦ Квар: Могуће оштећење настало приликом незгоде 2012. ♦ Самоубиство пилота: Крајем 1999-тих година две велике несреће авиона биле су проузроковане самоубиством ♦ Аеронаутичка црна рупа: Авион се срушио стотине километара од области која се тренутно претражује

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА