Најновије

ПРЕОКРЕТ: Украјинске оклопне јединице прелазе на страну Руса код Славјанска и Краматорска

Посаде шест оклопних транспортера, које су кијевске власти упутиле у Краматорск, прешле су на страну милиције, јавили су очевици. Исто се догодило и у Славјанску где су војници украјинске војске  развили су руску заставу, показавши на тај начин да су прешли на страну присталица федералцизације.
Фото: Глас Русије

Фото: Глас Русије

„Група жена их је опколила, рекли смо им да смо мирни грађани који се једноставно боре за своја права. Овде нема терориста. Они неће пуцати у нас. На главни транспортер истурена је руска застава, а заједно са нашом милицијом отишли су у правцу Славјанска“, рекао је очевидац.
Демонстрације присталица федерализације одржавају се на југоистоку Украјине од марта.
Украјинске власти објавиле су почетак опсежне специјалне операције уз учешће војске.
Војници украјинске војске који су ушли у Славјанск, развили су руску заставу, показавши на тај начин да су прешли на страну присталица федералцизације.
„То није било дело снага самоодбране. Украјински војници дошли су овде, што је карактеристично, под руском заставом. На тај начи они су прешли на страну народа“, јавио је дописник телевизијског канала „Русија 24“. Говорећи о ситуацији у суседном Краматорску, репортер је нагласио да је рано јутрос тамо ушла колона војних возила, коју су зауставили локални житељи, не дозволивши јој да иде даље. Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА