Најновије

НИКОЛИЋ: Устав ћемо променити, али преамбулу о Косову не!

Председник Србије Томислав Николић изјавио је синоћ да није надлежан да предлаже промену Устава, те да ће до тога доћи, али не због преамбуле у којој стоји да је Косово део Србије.
Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

Косово је Србија, каже председник, и истиче да он не живи у магли у којој ће говорити да је Косово Србија, а да то није. Ја, додао је, живим у реалности. "Никада нећемо учинити ниједан потез који би био промењен на штету Србије, а да Косово добије право да се сматра независним", рекао је Николић. Он открива да су му амбасадори западних држава, ЕУ и САД, отворено рекли да је његова улога у успостављању "изванредних односа држава на Балкану немерљива". "Нисам крив што у неким државама бивше Југославије политичка сцена зависи од Србије и од односа према прошлости", навео је Николић прецизирајући да ту мисли на Хрватску. Ближе објашњавајући односе Београда и Загреба, Николић каже да је на "нама да не губимо живце" јер оно што Србија може да оствари у свету захваљујући свом угледу и својој политици, "то је само недосањани сан многих држава, не само из бивше Југославије". Упитан који је то сан, председник каже: "Да могу да имају односе са Истоком и Западом, Севером и Југом, да имају скоро у целом свету слободно тржисте без царине, да могу да продају све што произведу тим државама, да могу да имају подршку за неке одлуке које су чак и директно супротстављене притиску великих сила".
Прочитајте још:Kери: СAД ће наставити да подржаваjу KосовоВЛАДА СПРЕМА ОДГОВОР: Шешеља неће хапсити и слати у Хаг до избораВучић: Србија је повратила углед у свету!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА