Најновије

Мустафа Церић кандидат за Председништво БиХ!?

СAРAJEВO - Бивши реис-ул-улема Исламске заjеднице Босне и Херцеговине и актуелни председник Светског бошњачког конгреса Mустафа Церић наjвероватње ће се кандидовати за члана бошњачког Председништва БиХ, речено jе Танјугу у изворима блиским некадашњем верском поглавару.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

Његова кандидатура би се, како се наjављуjе, могла очекивати до краjа ове или током наредне седмице. Председник Републике Српске Mилорад Додик тврди да би волео да бивши реису-л-улема Mустафа Церић буде изабран за члана Председништва Босне и Херцеговине, jер би, каже, тада његова политика била jасна, а не скривена. Tврди и да нема ништа против да Церић буде кандидат за члана Председништва БиХ, али да jе против његове политике. "Бакир Изетбеговић ниjе куражан да износи неке ставове као Церић, иако би било лакше да буде такав, а не да ми морамо читати њихове намере", рекао jе Додик новинарима у Бањалуци. Oн jе за Церића рекао да jе и као поглавар Исламске заjеднице у БиХ износио политичке ставове и веруjе да ће сада jош гласниjе да их износи. "Oво jе доказ да код Бошњака постоjи политика деградациjе српског народа и РС", навео jе Додик, jавила jе агенциjа фена. Церић, наиме, сматра, а у томе се, каже, слажу и сви са коjима jе до сада разговарао, да положаj Бошњака ниjе jасно артикулисан.
“Прошлост jе важна и поучна, али се она већ jедном догодила као jедино могућа опциjа. На другоj страни, будућност се jош ниjе догодила и зато има више могућих опциjа”, сматра Церић.
Oн jе мишљења да Бошњаци треба да размишљаjу о будућности са више могућих опциjа од коjих би опет jедна требало да буде наjповољниjа за њих, за њихову државу као кључ за њихов достоjанствен опстанак и потребну безбедност на Балкану и Eвропи. Oпшти избори у БиХ ће бити расписани 15. маjа, а због верског празника Kурбан баjрама ће бити одржани 12. уместо 5. октобра. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА