Најновије

Нема услова за учешће Срба на изборима на КиМ

БЕОГРАД - Градоначелници осам српских општина на Косову и Метохији саопштили су у суботу да и даље не постоје услови за учешће српског народа на предстојећим изборима и позвали међународну заједницу да се активније укључи у решење проблема.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

Седам дана пред косовске ванредне парламентарне изборе, ово саопштење су потписали челници северне Митровице Горан Ракић, Лепосавића Драган Јаблановић, Грачанице Бранимир Стојановић, Звечана Вучина Јанковић, Зубиног Потока Стеван Вуловић, Партеша Драган Николић, Ранилуга Градимир Микић и Клокота Срећко Спасић.
"Став Централне изборне комисије којим се уводе нова правила одредјивања броја освојених мандата на основу резултата оствареног на изборима, представља чист пример кршења Закона о општим изборима на Косову и Метохији, као и индиректног смањивања права српског народа и осталих неалбанских заједница", наводи се у саопштењу.
Додаје се да аргумент у којем се мањи број мандата за Србе везује са укидањем права на резервисана места представља чисту замену теза којом Приштина покушава да прикрије кршење сопствених закона. Градоначелници су поновили да је укидање права на резервисана места "уставна одредба која је такодје ускраћена због политиче уцене". Они су оценили и да на тај начин институције на Косову показују лицемерје наводећи да искрено желе интеграцију српског народа у систем, који сами не поштују. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА