Najnovije

Nema uslova za učešće Srba na izborima na KiM

BEOGRAD - Gradonačelnici osam srpskih opština na Kosovu i Metohiji saopštili su u subotu da i dalje ne postoje uslovi za učešće srpskog naroda na predstojećim izborima i pozvali međunarodnu zajednicu da se aktivnije uključi u rešenje problema.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

Sedam dana pred kosovske vanredne parlamentarne izbore, ovo saopštenje su potpisali čelnici severne Mitrovice Goran Rakić, Leposavića Dragan Jablanović, Gračanice Branimir Stojanović, Zvečana Vučina Janković, Zubinog Potoka Stevan Vulović, Parteša Dragan Nikolić, Raniluga Gradimir Mikić i Klokota Srećko Spasić.
"Stav Centralne izborne komisije kojim se uvode nova pravila odredjivanja broja osvojenih mandata na osnovu rezultata ostvarenog na izborima, predstavlja čist primer kršenja Zakona o opštim izborima na Kosovu i Metohiji, kao i indirektnog smanjivanja prava srpskog naroda i ostalih nealbanskih zajednica", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da argument u kojem se manji broj mandata za Srbe vezuje sa ukidanjem prava na rezervisana mesta predstavlja čistu zamenu teza kojom Priština pokušava da prikrije kršenje sopstvenih zakona. Gradonačelnici su ponovili da je ukidanje prava na rezervisana mesta "ustavna odredba koja je takodje uskraćena zbog političe ucene". Oni su ocenili i da na taj način institucije na Kosovu pokazuju licemerje navodeći da iskreno žele integraciju srpskog naroda u sistem, koji sami ne poštuju. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA