Најновије

Извоз хране у Русију повећан чак за 69%

БEOГРAД - Извоз српских прехрамбених производа у Русиjу у првом кварталу 2014. године бележи значаjан раст у висини од 69 одсто у односу на исти лањски период и његова номинална вредност износи 55,5 милиона долара, обjавила jе Привредна комора Србиjе.
Фото: dairyreport.com

Фото: dairyreport.com

Раст извоза хране остварен jе првенствено захваљуjући повећаном извозу свежег и прерађеног воћа и поврћа, меса и месних прерађевина, сира, сладоледа, сокова, вина, али и семена сунцокрета, семенског кукуруза, садница воћа и калемова ружа.
Oчекуjе се да до краjа 2014. извоз српских прехрамбених производа у Русиjу достигне вредност од око 300 милиона америчких долара.
Tоком 2013. српска привреда извезла jе у Русиjу прехрамбене производе у вредности од 184,6 милиона долара, што jе за 13 одсто више него 2012. године. У размени других врста робе, у првом кварталу 2014. задржан jе укупан тренд, извоз Србиjе износио jе 238, 139 милиона долара, док jе укупна размена износила 826,355 милиона долара. Због оваквих кретања у извозу хране из Србиjе у Русиjу, велике светске компаниjе прехрамбеног сектора разматраjу могућност да инвестираjу у нашу земљу, организуjу производњу и користе модел преференциjалног пласмана производа на тржиште jединственог економског простора Русиjе, Белорусиjе и Kазахстана, са коjима Србиjа има потписане споразуме о слободноj трговини и бесцаринском извозу, указали су у ПKС. ПKС подржава извоз, инициjативе и наступ компаниjа српског прехрамбеног сектора на тржишту Русиjе, организуjе презентациjе, директне контакте, сарадњу са трговинским ланцима и дистрибутерима у Русиjи, организуjе експертска саветовања, семинаре, саjмове и пословне форуме. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА